Pirmas ėjimas – kaip Semas lieps, o paskui – visi į Durnių laivą

Autorius: Egidijus Baltušis Šaltinis: http://sauksmas.lt/egidijus-ba... 2015-07-20 09:21:07, skaitė 2592, komentavo 0

Pirmas ėjimas – kaip Semas lieps, o paskui – visi į Durnių laivą

Tapome praktiška, vartotojiška visuomene, be jokių moralės tabu, na žinoma, kažkokie moralės standartai liko.Liko ta, kuri naudinga prisidengti, slepiant savo amoralumą ir susigyvenimą su dvigubų standartų taikymo gyvenime praktika. Tokia taisyklė, kaip 10 dievo įsakymų, tiesiog tapo nebemadinga ir puritoniška, panašiai kaip saugoti nekaltybę iki 20. Žinoma, dedamės labai pažengę prieš trečiąjį pasaulį, kadangi mes – vakariečiai, demokratiški ir liberalūs. O kai pasižiūri į šią civilizacijos parodiją analitiškai, pasidaro aišku: sukčių šaika, kuri reketuoja, plėšia likusį pasaulį ir dreba dėl savo praskolintos civilizacijos, bet linkę visam likusiam pasauliui, kurių yra net 6 kart daugiau ir toliau nurodinėt kaip gyventi, šantažuojama ir grasinama ginkluota demokratine intervencija, jei neklausys.

Deja, pasaulis jau pasikeitė, trečiojo pasaulio šalys suprato visus demokratijos fokusus ir jiems nusispjauti į tuos didžiuosius 7 ar 20. Panašu, kad nauji klubai kuriasi ir kursis nauji iš tų kandidatų, kurie yra intelektualūs, gerbiami ir autoritetingi, bei yra stiprūs ekonomiškai, gamtiniais resursais arba sugeba apsiginti savo kariniu potencialu, ką tvirtai įrodė paskutinis BRICS/SCO susitikimas Ufoje.

Visa ši liberastiška propagandinė isterija šaukia, kad reikia nustumti Rusiją ir Kiniją ant baudos suolelio, bet šiuo metu jau yra morališkai pasenusi ir nebe efektyvi. JAV puikiai supranta, kad netgi jos pergalės atveju, tai, kas liks iš pasaulio, pergalė niekuo nesiskirs nuo priešininko pralaimėjimo. Gerai matosi, kad JAV nesiruošia visko pastatyti ant kortos, o ekonominės problemos spręsis Europos vasalų nustekenimu ir tuščiagalvių iš Rytų Europos pjudymu konfliktuoti karinėse provokacijose su Rusija. Pažiūrėkime realiai, kas atsitiko su Europa?Europa pasidavusi JAV spaudimui dėl sankcijų pratęsimo Rusijai, tikrąja to žodžio prasme įsikando sau į vaikų darymo organus – tarpkojį. JAV davė suprasti, kad šitas žaidimas yra toks senas, kaip žaisti kortomis, kozirius slepiant už rankovių, paprasčiausiai atėjo laikas, kada Europa iš kazino, kuriame lošiama globaliai, turi išeiti su tuščiomis kišenėmis ir asilo ausimis, kaip buvo po 1 ir po 2 pasaulinio karo, daugiau čia nieko nebepridursi.

 Transatlantinėje sutartyje JAV aiškiai pasako, kad ši sutartis JAV ekonomikai duos milijonus naujų darbo vietų, mąstančiam žmogui pasidaro aišku, kad senajame kontinente atitinkamai jų sumažės. Pažiūrėkime, kokiomis vertybėmis bandoma ramstyti Lietuvos perspektyvas. Aš nieko prieš gyventi paradoksų šalyje, tai gal būt ir įdomu, bet panašu, kad gyvename akligatvių šalyje, kur pirmo šalies asmens ir kitų dinastinių politinių vertelgų bandymas įrodyti savo subjektyvumą, baigiasi visišku absurdu. Kartais bandau suvokti, gal kažko nepastebiu ir jie iš tikro žaidžia labai sudėtingus žaidimus, na pavyzdžiui pabandykim įsivaizduoti, kaip poruojasi ežiai, kad būti šiame performanse visiškai šiuolaikišku, pradžiai reikėtų įsitikinti, ar tie ežiai tikrai priešingų lyčių…

Gerai, užteks sarkazmo, jei grįžtume į realybę, prisiminiau patriarcho anūkėlio interviu valstybinėje televizijoje, dar jam prieš tampant Europos parlamento deputatu. Tada vyko kalba apie lėšų didinimą armijai, bet jo mintis buvo tik tokia, kad reikia skirti pinigų ginklavimuisi tam, kad tai Rusija pamatytų ir įvertindama Lietuvos rimtus ketinimus išsigąstu… Na, kuo visa tai baigėsi, visi puikiai žinome, Kaliningrado srityje Rusijos pajėgos atitinkamai pagausėjo ir atsirado net itin pavojingu ginklų,kuriems Lietuva niekada neturės atsako. Ieškant anūkėlio veiksmuose nors krislo logikos, tiesiog nusvyra rankos.

Na. įsivaizduokite, kad lošdami šachmatais jūs fantazuojate sau leisdami tarkim, 5 ėjimus iš eiles ir taip manydami, kad pakartoję keliskart, iš priešininko atimsite pagrindines stipriausiais figūras ir dar spėsite saugiai pasitraukti. Bet susimildami, taip nėra ir būt negali. Į kiekvieną veiksmą yra atoveiksmis, ypač kada toks pienburnis, paistydamas visiškus niekus, manosi įvarys Rusiją į kampą, net nebūdamas subjektu.  Toks nusišnekėjimas nesuteikia galimybes tapti subjektu, pažvelkime, kuo toks bandymas baigėsi Ukrainai, jie juk pagalvojo: jei numuš Boingą ir suvers kaltę Rusijai…

Velniai rautu, subjektas nenukrenta, kaip Boingas iš dangaus, tą lemia, kada tu žaidi stipriai ir turi ne tik savo šalies gyventojų ir užsienio sąjungininkų palaikymą, bet turi stipria ekonomiką, didelius šalies resursus, o tuo pačiu ir veiksmų planą ne vienam dešimtmečiui. Žmonės, negi jūs jau taip negerbiate savęs? Pažvelkite, ką mas medija jums perša kaip perspektyvius liberalų politikus: Guogą, Užkalnį, Šimašių… Pirmas – lošikas kortomis, antras vis negali apsispręsti, ar jis pokalbių šou žvaigždė ar hamburgerių gurmanas, o paskutinis tol sekiojo liūdnai pagarsėjusį girtą Ūsą, kol šis prigėrė pievoje…. žmonės, juk tai visiškas absurdas…

Visi šie liberalai – dvasios ubagai prieš metus straksėjo prie Rusijos ambasados ir isteriškai reikalavo sankcijų Rusijai, bet kada gavo atsakomąsias sankcijas ir tai pajuto Lietuvos gamintojai bei eksportuotojai, jie, nutaisę protingas minas, pradėjo aiškinti, kad jie visa tai darė dėl demokratijos ir dėl visko kaltas Putinas, o paskutiniu metu jau ir nauja Graikijos vyriausybė. Jiems nusipjauti, kad ne vienas alternatyvus ekonomikos analitikas, tiesiog reikalavo neskubėti tokiu ES ekonominės krizės metu, šitaip rizikuoti savo valiuta ir ekonomika. Kas dėl Graikijos, deja ne pagrindinis skolų išvaistymas per graikiškas algas ir pensijas pražudė šią šalį, o kas dėl algų, tai jie dirbo kasdien valanda  ilgiau ir gaudavo žymiai mažiau, nei vokiečiai.

Šioje istorijoje privalome suprasti, kad Graikijos istorija, tai didžiųjų finansinių struktūrų šalių užgrobimo tikslas, pasinaudojant parazitiniu skolinimosi modeliu, panašiai vyksta ir versle, kada viena finansinė struktūra sugalvoja užvaldyti kitą sėkmingai veikiančią įmonę, papirkdama jos vadovus įsivelti į parazitinius sandėrius. Graikijos atveju, prastumdama finansininkams naudingus politikus ir vadovus į šalies viršūnes, kurie šiose operacijose paskandina savo šalį skolose, sužlugdo pramonę ir ekonomiką.

Deja, visų mūsų laukia Graikijos likimas, kaip rodo statistika, mūsų skolos tik negailestingai augą, o kas dėl Lietuvos, mums neleis tiek pasiskolinti kaip graikams, užteks ir kuklesnės sumos paskelbti Lietuvos bankrotą. Pažvelkite, kiek išdavikų Lietuvoje. Kas Seime, kas mas medijoje, kas vyriausybėje iš kailio nėrėsi galvodami, kaip sužlugdyti Žemės referendumą arba pasistengė, kad daugiau nebeįvyktų jokių referendumų, kaip ir dėl Euro, po kurio įvedimo jau daugelis pagiriojasi suvokdami, kad Euras Lietuvai per brangiai kainuos.

Panašu, kad šių politinių- ekonominių karų situacijoje, blaiviausias Vokietijos pavyzdys, kuriai nusispjaut į visus Rytų Europiečių ekonominius- politinius sankcijų karus.  Jie jau pasiruošę nusitiesti dar vieną šiaurės srauto vamzdyną ir jų planuose dar pasistatyt didžiausią dujų saugyklą visoje vakarų Europoje, tiesiog galima jiems sveikai pavydėti, kad pas juos neatsiranda tokių ekonomistų -šarlatanų, kurie sukuria tokius verslo planus, kaip pas mus sukūrė Durnių Laivą – Independence.

 Šauksmas