Daily Mail: Uhanio laboratorija buvo gavusi 3,7 milijonų dolerių grantą iš JAV šikšnosparnių koronaviruso tyrimui

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-15 09:48:00, skaitė 984, komentavo 2

Daily Mail: Uhanio laboratorija buvo gavusi 3,7 milijonų dolerių grantą iš JAV šikšnosparnių koronaviruso tyrimui

Daily Mail balandžio 12 dienos pranešime rašoma, kad Uhano miesto laboratorija vykdė eksperimentus su šikšnosparniais iš olų, kuriose, kaip manoma, užgimė COVID-19. Svarbiausia tai, kad šiems tyrimams 3,7 milijonų dolerių skyrė JAV.

Šikšnosparniai buvo gauti iš olos, netoli Kunming miesto Yunnan provincijoje. Apie tai kalba viruso RNR pirminės struktūros analizė. Tai neleidžia atmesti galimybės, kad virusas pasklido iš šios laboratorijos.

Daily Mail sekmadienį gauti dokumentai rodo, kad Uhano instituto virusologai vykdė eksperimentus su šiais šikšnosparniais.

Pagal nepatvirtintą teiginį, mokslininkai galėjo užsikrėsti laboratorijoje, apsitaškę virusu užkrėstu krauju, o vėliau užkratą perduoti miesto bendruomenei.

Daily Mail sužinojo, kad mokslininkai atliko eksperimentus su šikšnosparniais pagal JAV nacionalinio sveikatos instituto finansuojamą projektą, kuris vykdė licenzijavimą Uhano laboratorijos, kad gauti amerikiečių pinigus eksperimentams.

Tyrimo eksperimentai buvo paskelbti 2017 metų gruodžio mėnesį straipsnyje „Discovery of a rich gene pool of bat SARS-related coronaviruses provides new insights into the origin of SARS coronavirus“ (Didelės apimties šikšnosparnių SARS-kilmės koronavirusų genomų tyrimas, leidžia suprasti SARS koronaviruso kilmę).

Straipsnyje rašoma, kad koronavirusų pavyzdžiai laboratoriniams eksperimentams buvo paimti iš šikšnosparnių fekalijų oloje netoli Kunming miesto Yunnan provincijoje. Pavyzdžiai buvo verterinarų renkami 10 kartų nuo 2011 metų balandžio iki 2015 metų spalio.

Daily Mail: Uhanio laboratorija buvo gavusi 3,7 milijonų dolerių grantą iš JAV šikšnosparnių koronaviruso tyrimui

Kitas tyrimas, apie kurį buvo paskelbta 2018 metų balandį. Jis buvo pavadintas „Fatal swine acute diarrhoea syndrome caused by an HKU2-related coronavirus of bat origin“ (Mirtinas kiaulių ūminio viduriavimo sindromas, kurį sukelia šikšnosparnių kilmės HKU2 susijęs koronavirusas). Tyrimas atliktas po susirgimo koronavirusu protrūkio, siejamo su šikšnosparniais, 2016 metais kiniečių kiaulių fermose. Šikšnosparniai buvo sugauti olose, eksperimentatoriai išaugino virusą ir įvedė į trijų dienų paršelius. Sergančių paršelių žarnynai buvo susmulkinti ir supenėti kitiems paršeliams.

Dabar jau nėra atmetama, kad virusas negalėjo kilti iš laboratorijos. Trylika iš 41 Uhano pacientų, kuriems buvo diagnozuotas coronavirusas neturėjo nieko bendro su Uhano miesto laukinių gyvūnų turgumi.

Uhanio virusologijos institutas, kurio vertė 37 milijonai dolerių, yra pati moderniausia laboratorija Kinijoje. Ji yra nutolusi 10 kilometrų nuo Uhano turgaus, prekiaujančio laukiniais gyvūnais.

Minėtas straipsnis nesuteikė jokios naujos informacijos, nebent tai, kad iš JAV tyrimams gauta 3,7 milijonai JAV dolerių, nors ir šis faktas nėra jokia sensacija mokslo pasaulyje. Tai naujiena žurnalistams, bet ne mokslininkams.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8211257/Wuhan-lab-performing-experiments-bats-coronavirus-caves.html?ito=amp_twitter_share-top