Politologas: Paksas yra nepatogus Lietuvos politinei sistemai

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-04-17 06:30:00, skaitė 918, komentavo 7

Politologas: Paksas yra nepatogus Lietuvos politinei sistemai

Kaip pažymėjo politologas Vadimas Volovojus, kadangi Paksas negali eiti vadovaujamų pareigų, galima sakyti, kad jis yra pašalintas iš politinio žaidimo

VILNIUS, balandžio 16 — Sputnik. Buvęs Lietuvos prezidentas Rolandas Paksas nedalyvauja politiniame žaidime, nes jo teisė būti išrinktam į vadovaujamas pareigas vis dar neįforminta, interviu Sputnik Lietuva sakė politikos mokslų daktaras Vadimas Volovojus.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas išteisino buvusį Lietuvos prezidentą Rolandą Paksą bei "Lietuvos ryto" žiniasklaidos grupės vadovą Gedvydą Vainauską. Jie buvo kaltinami "prekyba poveikiu". Taip pat buvo išteisintas Lietuvos verslininkas Antanas Juozas Zabulis.

Interviu Sputnik Lietuva politologas pažymėjo, kad Paksas netinka Lietuvos politinei sistemai, todėl visą situaciją galima vertinti kaip jos bandymą jam pasipriešinti.

"Reikėtų pasakyti, kad buvo ir Europos teismo sprendimas, kad Lietuvos Konstitucinio Teismo sprendimą, susijusį su Rolando Pakso teise balotiruotis, reikia pakeisti. Ir jis vis dar nėra kažkaip įforminamas Lietuvos Respublikoje. Ir dabar vėl jo išteisinimas kitoje byloje. Kitaip tariant, tai leidžia daryti išvadą, kad jis tiesiog yra politikas, kuris yra nepatogus Lietuvos politinei sistemai, ir ji visais įmanomais būdais bando jį atmesti", — sakė jis.

Ekspertas pridūrė, kad kadangi Paksas negali eiti vadovaujamų pareigų, galima sakyti, kad jis yra pašalintas iš politinio žaidimo.

"Ir net Europai dėl nežinomų priežasčių šis procesas vis dar yra vilkinamas, jo teisių būti išrinktam atkūrimas, kas akivaizdžiai rodo Lietuvos politinės sistemos nenorą grąžinti jį į normalų politinį procesą", — padarė išvadą Volovojus.

Paksas buvo kaltinamas tuo, kad 2015 metais, būdamas partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderiu, sutiko priimti 15 tūkstančių eurų kyšį iš Vainausko.

Teisėsauga įtarė, jog už kyšį Paksas turėjo paveikti statybų inspektorius, kad šie leistų naudoti naują parduotuvę "Norfa" Prienuose. Abu asmenys kaltinami dėl prekybos poveikiu.

Abu kaltinamieji paneigė visus kaltinimus. Pasak politiko, tokiu būdu buvo ketinama išstumti jį iš politinio žaidimo.