Vokietijos deputatas paaiškino sankcijų panaikinimo dėl koronaviruso būtinumą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-04-21 08:41:00, skaitė 849, komentavo 2

Vokietijos deputatas paaiškino sankcijų panaikinimo dėl koronaviruso būtinumą

Politiko teigimu, kovojant su koronaviruso pandemija, reikia atidėti ideologinius nesutarimus į šalį ir sukurti bendrą kovos strategiją, siekiant pasipriešinti socialiniams konfliktams ir chaosui

VILNIUS, balandžio 21 — Sputnik. Sankcijų panaikinimas yra priemonė siekiant užkirsti kelią pasauliniam ekonomikos nuosmukiui, susijusiam su COVID-19 pandemija, šiuo klausimu turėtų būti vadovaujamasi pragmatiškais interesais ir abipuse nauda, ​​pareiškė Vokietijos Bundestago Užsienio reikalų komiteto narys Valdemaras Herdtas, komentuodamas RIA Novosti Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo žodžius apie tai, kad šiuo metu išlaikyti ribojamąsias priemones yra amoralu.

"Priemonės pandemijai sustabdyti greičiausiai lems smarkų pasaulio ekonomikos rodiklių sumažėjimą. Todėl reikia išnaudoti visas galimybes pasipriešinti artėjančiam nuosmukiui. Ekonominių sankcijų panaikinimas būtų vienas iš tokių variantų", — pareiškė parlamentaras.

"Kovojant su koronaviruso pandemija, reikia atidėti ideologinius nesutarimus į šalį ir sukurti bendrą kovos strategiją, siekiant pasipriešinti socialiniams konfliktams ir chaosui. Bendras orientyras čia yra pragmatiški interesai ir abipusė nauda", — pridūrė jis.

Išlaikyti sankcijas koronaviruso metu yra absoliučiai amoralu ir neatsakinga, to reikia atsisakyti, anksčiau interviu RIA Novosti per vaizdo įrašą pareiškė Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas. Anot Medvedevo, anksčiau Rusija ėmėsi iniciatyvos panaikinti sankcijas, kad padėtų Venesuelai ir Iranui, kuriuos smarkiai paveikė koronaviruso pandemija. Tačiau šis pasiūlymas negavo Vakarų partnerių palaikymo, pridūrė Medvedevas.

Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas G20 aukščiausiojo lygio susitikime dėl koronaviruso pareiškė, kad svarbu "krizės laikotarpiu sukurti vadinamuosius žaliuosius koridorius, kurie būtų laisvi nuo prekybos karų ir sankcijų abipusiam vaistų, maisto, įrangos ir technologijų tiekimui".

Vokietijos užsienio reikalų ministerija žino Rusijos vyriausybės poziciją ir raginimus visur panaikinti sankcijas, anksčiau pirmadienį Berlyne vykusioje spaudos konferencijoje pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Kristoferis Burgeris.

Kaip RIA Novosti pareiškė Bundestago deputatas Herdtas, ekonomikai padariniai dėl pandemijos bus "milžiniški", jie taip pat paveiks "visuomenę ir sveikatos apsaugos sektorių".

Koronavirusas Europos šalyse
Koronavirusas Europos šalyse