„Klaipėdos hospisas“ Klaipėdos Liberalų globojama pinigų plovyklą?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/klai... 2020-04-21 08:44:00, skaitė 1202, komentavo 1

„Klaipėdos hospisas“ Klaipėdos Liberalų globojama pinigų plovyklą?

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Ligita Girskienė atskleidė įdomių faktų apie „Liberalų“ partijos „globojamą“ hospisą ir Klaipėdos ligoninės „draugus“

Skandalas prasidėjo tada, kai koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos hospise užkratas nustatytas 33 pacientams iš 38, taip pat 11 įstaigos darbuotojų. Vienas pacientas mirė. Ieškoma pamainos personalui, sprendžiama, kaip izoliuoti likusius sveikus pacientus.

Klaipėdos miestą iki šiol valdo už korupciją teisiamo buvusio „Liberalų“ vado Eligijaus Masiulo draugai. Ilgą laiką turėję „Tulpės“ stogą, Klaipėdos „Liberalai“ buvo ir tebėra įtakinga „gaujelė“, kuri galimai valdo korumpuotus medikus ir kitus savivaldybei priklausančius įmonių vadovus.

Ligita Girskienė savo Facebook paskyroje rašo:

„OPA‼️ UAB „Klaipėdos hospisas“, kuriame nustatytas Covid-19 protrūkis, oficialiais duomenimis dirba tik 3 darbuotojai‼️ Ar įmanoma trims darbuotojams aptarnauti 38 slaugomus ligonius? Abiejų įmonių buveinės yra Jūros g. 11, Klaipėda. Įmonių kodai skirtingi. Savininkai šios įmonės Rasa Dagienė ir Viljaras Reigas, kurie taip pat yra ir VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ savininkai. Pastarosios įmonės pajamos viešai prieinamais duomenimis 300 001 – 500 000 € (pelningas verslas).

UAB „Klaipėdos hospisas“ gyvuoja vos 11 mėnesių, todėl pajamos dar nėra viešai skelbiamos. Viljaras Reigas (skelbia pats) taip pat dirba VšĮ „Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis“. Įtarimų kelia ir KUL bei „Klaipėdoje greitosios medicininės pagalbos stoties“ vykdomi ligonių pervežimai.

Oficialiai skelbiamais duomenimis pervežamų ligonių skaičius šiose įstaigose yra didžiausias iš visų Lietuvos savivaldybių, skaičiuojant 1000-iui gyventojų (52-53 psl. viešai paskelbtame dokumente Klaipedos SPP_aplinkos ir istekliu analize). Viljaras Reigas taip pat dirba VŠĮ „Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė“ Vidaus medicininio audito vadovu. Šios ligoninės vadovė yra p. nepakeičiama Danguolė Drungilienė (gim. 1948 m.). Sklando kalbos, kad Viljaras Reigas yra Danguolės Drungilienės giminaitis. Ligoninė, jūsų žiniomis, yra Klaipėdos miesto savivaldybės pavaldume. Viljaras Reigas taip pat yra pagrindinis žmogus slaugos klausimais Klaipėdos regione‼️

Rasa Dagienė yra Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos departamento Brachiterapijos skyrius, vedėja. Tai jos vadovaujamos skyriaus darbuotojai rašė šūsnimis laiškus miesto tarybai ir merui gindami KUL vadovą V. Janušonį‼️ Kas čia per schemos? Pasidomėsiu ar jie gaudavo pinigus už teikiamas paslaugas iš Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos. Kur Nacionalinio visuomenės sveikatos centro akys buvo? Kodėl jie nematė ir nežinojo, kad hospise slaugomi 38 ligoniai, o leidimą tik vienai lovai išdavė. Ar ne tik ponas Pilipavičius, kuris dar praėjusiais metais vadovavo NVSC Klaipėdos skyriui, o šiuo metu vadovauja Klaipėdos universitetinės ligoninės Hospitalinių infekcijų profilaktikos ir kontrolės departamentui bus pagelbėjęs kolegei?‼️

Vytautas Grubliauskas Aurelijus Veryga Ramūnas Karbauskis manau, kad čia yra atskleista galimai didelės apimties „slaugos biznio“ schema. O kaip su ES pinigais? Ar pasinaudojo abi įmonės ES lėšomis slaugos namų įsteigimui? Gal čia yra atsakymas, kodėl medicinos darbuotojai (gydytojai) priešinasi savo darboviečių deklaravimui?

PAPILDYMAS. VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ gavo ES paramą Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą. Nr. 08.6.1-ESFA-V-911-01-0005. Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 119 407,60 Eur. Prašoma finansavimo suma: 68 600,00 Eur“

Leidimą turėjo, tik vienai lovai

„Paskutinė informacija, kurią turime iš Klaipėdos hospiso, yra, sakyčiau, mažų mažiausiai skandalinga. Ką išsiaiškino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, kurie ten vertino situaciją, yra tai, kad įstaiga higienos pasą turėjo tiktai vienai hospiso lovai, paslaugoms teikti. Realybėje ten buvo 38 vietos ir, deja, bet iš tų 38 pacientų didžioji dalis pacientų yra užsikrėtusių“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė Aurelijus Veryga.

Girskienė Ligita nuotrauka.

Ir kaip Jūs manote, ar būs iškeltos baudžiamos bylos atsakingiems asmenims, pvz: Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui?

BV inf.