Skandinaviškų bankų pastumdėlis nerimsta: Seimo sprendimas dėl Aukščiausiojo Teismo pirmininkės yra neteisėtas, teigia Nausėda

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-04-24 07:06:00, skaitė 840, komentavo 5

Skandinaviškų bankų pastumdėlis nerimsta: Seimo sprendimas dėl Aukščiausiojo Teismo pirmininkės yra neteisėtas, teigia Nausėda

Pasak šalies prezidento, Seimas turi nedelsiant priimti sprendimą, kuriuo būtų ištaisyta padaryta "šiurkšti klaida"

VILNIUS, balandžio 23 - Sputnik. Seimo nutarimas atmesti Aukščiausiojo Teismo pirmininkės kandidatūrą yra precedento neturintis atvejis Lietuvos istorijoje, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidento teigimu, parlamento sprendimas atleisti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę iš šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkės pareigų, kai ši buvo teikiama paaukštinti pareigose, neturi jokio teisinio pagrindo ir nedaro garbės Lietuvai.

"Ši situacija nedaro garbės Lietuvai kaip teisinei valstybei. Akivaizdu, kad dėl to gali kilti nepasitikėjimas valstybės valdžios institucijomis. Jau dabar aišku, kad teisėjos S. Rudėnaitės atleidimas paralyžiuoja ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo darbą", - rašo prezidentas savo paskyroje Facebook.

Pasak prezidento, Seimas turi nedelsiant priimti sprendimą, kuriuo būtų ištaisyta padaryta "šiurkšti klaida ir valstybėje išvengta tolesnių teisinio nihilizmo apraiškų".

"Tikiuosi, kad Tautos atstovai ras savyje jėgų pasielgti garbingai, kaip pridera. Per pastaruosius kandidatūrų į aukščiausius teisminės valdžios postus svarstymus Seime apskritai nebuvo išsakyta įtikinamų argumentų, kodėl vienas ar kitas kandidatas nėra tinkamas eiti atsakingas pareigas. Todėl šiandien lygiai taip pat tvirtai galiu pasakyti, kad neturiu priežasčių abejoti tiek Rudėnaitės, tiek ir kandidatės į Konstitucinio Teismo narius Giedrės Lastauskienės profesine kvalifikacija ir reputacija", - parašė Naudėda.

Seimas antradienį nepaskyrė naujų trijų Konstitucinio Teismo (KT) teisėjų.

Už Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasiūlytą Ingridos Danėlienės kandidatūrą į KT teisėjos pareigas balsavo 41 Seimo narys, prieš – 59, susilaikė 20 parlamentarų.

2020 metų kovo mėnesį baigėsi Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo ir teisėjų Gedimino Mesonio ir Vyto Miliaus kadencija.

 Ką čia bepasakysi: Bože, bože! skandinaviško judo-oligarchato bankų pastumdėliui, pastatytam į p-rezidento postą, nepavyko prastumti JAM PARINKTOS kandidatės į taip vadinamą "Aukščiausiąjį teismą". Nieko keisto - Lietuvoje yra ne vienas klanas, kuris naudoja TEISĖŠIKĄ kovoje už valdžią, duoklės rinkimui iš lochų bei konkurentų naikinimui.

Kokio bieso dabar Seime trapią daugumą turintis karbauskinių atstovaujamas klanelis turi leistis, kad jam ant galvos būtų pasodinta landsberginių klano sarginė kalė?

O tai kad Nuosėda nusprendė savo nepasitenkinimą Seimo darbu reikšti per JAV-ų socialinį tinklą, it kokia isteriška bobelė, besiskundžianti laiptinės kaimynais, tik dar kartą parodo tą tragišką padėtį, susiklosčiusią Lietuvos p-Rezidentūroje su viešųjų ryšių specialistais.