Kodėl milijonai žmonių dėl koronaviruso kaltina Bilą Geitsą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kode... 2020-04-25 19:43:00, skaitė 992, komentavo 2

Kodėl milijonai žmonių dėl koronaviruso kaltina Bilą Geitsą

Billo Gateso aiški pozicija, kaip elgtis su koronavirusu, pavertė jį didžiausiu socialinių tinklų priešu

Analitikų kompanija „Zignal Labs“ nustatė, kad nuo metų pradžios socialiniuose tinkluose esančių pranešimų, kuriuose teigiama, kad „Microsoft“ įkūrėjas tariamai „prikišo ranką“ kuriant virusą. Remiantis skaičiavimais, teorijos su Geitso ir viruso paminėjimu socialiniuose tinkluose ir televizijos programose buvo paminėtos 1,2 mln. kartų.

Atlikus analizę paaiškėjo, kad daugiau nei 16 000 „Facebook“ įrašų ir portalų apie virusą surinko apie 900 000 teigiamų įvertinimų ir komentarų. Dešimt populiariausių „YouTube“ vaizdo įrašų apie „Geitsą“ per kovo ir balandžio mėnesį surinko 5 mln. peržiūrų.

Matyt, šios teorijos gimė iš sausio mėnesio socialinio tinklo „Twitter“ tinklaraštininko vaizdo įrašų, kuris tvirtino, kad Geitsas iš anksto žinojo apie pandemiją. Kaip įrodymas buvo nurodytas Didžiosios Britanijos organizacijos „Pirbright Institute“ pateiktas vakcinos patentas, kurį rėmė Bilo Geitso fondas. Po poros dienų šią teoriją paviešino ir „Infowars“ svetainė.

Ar ši vakcina turi kažką bendro su naujuoju koronavirusu? Oficialiai teigiama, kad tai vaistas nuo visiškai kitokio koronaviruso, kuris užkrečia naminius paukščius. Sausio pabaigoje „Full Fact“  paneigė gandus, kad „Pirbright“ institutas 2015 m. pateikė naujojo koronaviruso patentą.

Apie Bilą Geitsą informaciją aktyviausiai skleidžia amerikiečių „antivakseriai“ ir dešiniųjų aktyvistai.

Donaldo Trampo patarėjas Rodžeris Stounas, kuris buvo nuteistas 40 mėnesių kalėjimo ir 20 tūkst. USD baudą. Jis CNN duodamas interviu pasakė: „Ar Bilas Geitsas suvaidino svarbų vaidmenį kuriant ir platinant virusą – klausimas yra atviras“ .

Neįtikėtinas gerumas

Bilo ir Melindos Geitsų labdaros fondas skyrė 250 milijonų dolerių kovai su koronaviruso pandemija, įskaitant vakcinų kūrimą ir gamybą. Geitsas dažnai reiškia nuomonę per televiziją ir parašė daugybę straipsnių apie kovą su virusu, o neseniai kritikavo Donaldą Trampą dėl atsisakymo finansuoti Pasaulio sveikatos organizaciją.

Trečdalis amerikiečių mano, kad COVID-19 buvo dirbtinai sukurtas laboratorijoje. Rusijos žiniasklaida skelbia, kad koronavirusas gali būti CŽV sukurtas bakteriologinis ginklas. Tuo pačiu metu mokslininkai teigia, kad dirbtinio koronaviruso sukūrimo pėdsakų neaptikta.

Yra ir daugiau versijų. Dėl koronaviruso kaltinami burtininkai, farmacijos kompanijos ir sanitarinių įrenginių gamintojai. Vienas turtingiausių pasaulio žmonių Bilas Geitsas taip pat papuolė į šį sąrašą.

Prieš penkerius metus per kalbą visuomenei jis teigė, kad per ateinančius dešimtmečius žus dešimtys milijonų žmonių, to priežastis bus virusas, o ne karas.

„Ne raketos, o mikrobai. Iš dalies tai atsitiks dėl to, kad mes daug investavome į branduolinį atgrasymą. Mes labai mažai investavome į epidemijų prevencijos sistemą. Mes nepasirengę kitai epidemijai “, – tuomet sakė milijardierius.

Tai vis dėlto, kodėl milijonai žmonių nekenčia Bilo Geitso?

Pagrindinė žiniasklaidoje viešinama versija yra „Scenarijus 201“, o jis yra toks: „Įvyksta naujas zoonozinis koronavirusas, perduodamas iš šikšnosparnių kiaulėms ir toliau žmonėms, kuris galiausiai tampa veiksmingai perduodamas iš žmogaus į  žmogų, o tai sukelia rimtą pandemiją. 

Kaip teigiama scenarijuje, per 18 mėnesių nuo koronaviruso mirs 65 milijonai žmonių.

Kodėl Billas Gatesas tapo sąmokslo teorijų apie koronaviruso kilmę herojumi

Kaip jau visi žinote, gruodžio mėnesį Uhane pasklido koronavirusas, kuris, remiantis įprasčiausia versija, perėjo iš šikšnosparnių.

Prasidėjus protrūkiui, Bilo ir Melindos Geitsų fondas skyrė 100 milijonų dolerių veiklai, kuria siekiama užkirsti kelią COVID-19 plitimui. O kitą dieną – papildomai dar 150 milijonų kovai su koronavirusu.

Taigi, Geitsas iš viso jau paaukojo daugiau nei 250 mln., kad galėtų neutralizuoti koronavirusą. Šios lėšos bus naudojamos naujų COVID-19 diagnostikos metodų paieškai, vakcinų nuo viruso kūrimui ir pagalbai skurstantiems Azijos ir Afrikos žmonėms finansuoti.

Be to, Bilas Geitsas įkūrė koaliciją CEPI, kuri kuria koronaviruso vakciną.

CEPI – pasirengimo epidemijoms naujovių koalicija yra fondas, kuris renka valstybinių, privačių, filantropinių ir pilietinės visuomenės organizacijų aukas, skirtas finansuoti nepriklausomus mokslinių tyrimų projektus, skirtus sukurti vakcinas nuo kylančios infekcinės ligos.

„CEPI sukūrimą finansavo mūsų fondas, „Wellcome fondas“, Norvegija, Japonija, Vokietija ir JK. Mes ruošiamės galimiems karams ir gaisrams, o dabar turime pasiruošti epidemijoms su tokiu pat rimtumu. Geros žinios yra tai, kad mūsų biologinės priemonės, įskaitant naujus vakcinų diagnozavimo, gydymo ir sukūrimo metodus, leidžia mums sukurti veiksmingą reagavimo į natūralias epidemijas sistemą “, – sakė Geitsas, atsakydamas į socialinių naujienų svetainės„ Reddit “vartotojų klausimus.

O interviu „BBC“ amerikietis milijardierius teigė, kad vakcina nuo koronaviruso gali būti paruošta per pusantrų metų, tačiau masinei vaisto gamybai pasauliui gali tekti sušvelninti įprastas jo saugumo tikrinimo procedūras.

Taigi, ar Bilas Geitsas yra pasaulio gelbėtojas, ar tiesiog dar vienas galimai psichikos sutrikimų turintis turtuolis, kuriam vis maža pinigų ir valdžios, spręskite patys.

Parengė Arkadijus Varenko