Kas tie niekšai, suvaržę mūsų jaunimo laivę kurti ir būti žinomais tėvynėje per 25-erius Nepriklausomybės metus?

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kas-ti... 2015-07-23 13:59:16, skaitė 3268, komentavo 0

Kas tie niekšai, suvaržę mūsų jaunimo laivę kurti ir būti žinomais tėvynėje per 25-erius Nepriklausomybės metus?


Naujasis konservatorius džiaugiasi, kad jaunimas pagaliau turės galimybę kurti lietuviškai ir tuo didžiuotis. Nuotr. facebook.com

Prie Gabrieliaus Landsbergio vadovaujamos konservatorių partijos prisijungė Vytautas Kernagis jaunesnysis. Ši partija jam suteiks plačias galimybes įveikti abejingumą savyje. Ypač dabar, kai pagaliau, net esant opozicijoje, išsipildė konservatorių svajonė ir po 25-erių laisvės metų virto sovietiniai simboliai.

„Kai šiomis dienomis pagaliau iš viešųjų erdvių traukiasi sovietiniai simboliai, pats metas daugiau dėmesio skirti šiuolaikinės lietuvių kultūros turiniui. Nebenorėjau likti abejingu stebėtoju, todėl apsisprendžiau prisijungti prie Gabrieliaus Landsbergio buriamos naujos kartos komandos", – informavo V. Kernagis jaunesnysis.

Gramatinės klaidos netaisytos, pabrėžiant citatos autoriaus bukaprotiškumą išsilavinimą - LDiena.lt pastaba

Jaunojo konservatoriaus pastangos buvo apvainikuotos didžiuliu džiaugsmu, suvokus, kad būdamas partijos nariu jis galės darbais prisidėti prie to, kad Lietuvoje, po 25-erių laisvės metų, vėl bus galima kurti lietuviškai.

„Apėmė džiaugsmas, kad galėsiu stiprinti Nacionalinio turinio idėjas (skatinti lietuvių kūrėjus), neformalaus jaunimo ugdymo praktikas bei kelti nevyriausybinėms organizacijoms rūpimus klausimus. <...> Jaunimas pradės didžiuotis galėdamas kurti lietuviškai. Švietimo sistemoje – nuo muzikos iki dailės pamokų irgi turi atsirasti ženkliai daugiau vietos lietuviškam, nacionaliniam turiniui“, – įsitikines V. Kernagis jaunesnysis.

Pavojaus Tėvynei akivaizdoje – Rusija šiuo metu visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą – jis tikisi, kad kitos partijos paseks konservatorių pavyzdžiu ir pasitikės drąsiais jaunais žmonėmis.

„Lietuvai šiuo metu reikia drąsių, ryžtingų bei europietiškai mąstančių piliečių, kurie geba bei nori prisiimti atsakomybę ir vesti valstybę pirmyn, kurie jaučia pilietinę pareigą bei myli savo šalį ir todėl nenori būti abejingi“, – Lietuvos žmonėms viltį suteikė naujasis konservatorius.

Nelabai aišku, kokį laikotarpį naujasis konservatorių partijos narys turi omenyje sakydamas, kad jaunimas pradės didžiuotis galėdamas kurti lietuviškai. Ar jaunasis partietis mano, kad jo tėvas rusų okupacijos metais negalėjo kurti lietuviškai ir tuo didžiuotis? Ar mąsto dar toliau, – kad atkūrus nepriklausomybę ir daugybę metų valdant konservatoriams, jaunimui buvo uždrausta kurti lietuviškai ir tuo didžiuotis? Tuomet – kas tie niekšai, suvaržę mūsų jaunimo laivę kurti ir būti žinomais tėvynėje per 25-erius Nepriklausomybės metus?

57 metus ir sovietinėje tarybinėje (čia ir toliau LDiena.lt pat.), ir postsovietinėje potarybinėje tikrovėje, ir ant barikadų lemtingaisiais metais gyvenęs ir dainavęs V. Kernagio jaunesniojo tėvas dabar tikriausiai nustebtų sužinojęs, kad 120 jo lietuviškai sukurtų dainų nuo pat 1969-ųjų iki mirties 2008-aisiais buvo per mažai patriotinės. Būtent Maestro su savo beprotiškai fantastišku užsidegimu vedė tautą ne marazmo, o protingo sugyvenimo keliu. Sovietiniais Tarybiniais laikais jam niekas netrukdė kurti dainų, kuriose Ezopo kalba buvo atspindėtos niūrios realijos.

Išties, kažkoks užkeikimas… Vos spėjo žmogus tapti konservatoriumi, ir iš karto jo retorika tapo kaip klasikinio politinio zombio…