Bilas Geitsas pažadėjo dar vienerius-dvejus metus prievartauti pasaulį feikinės KORONĖS DIKTATŪRA

Autorius: Laure'as Mandeville'as Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/bilas-... 2020-04-29 17:05:00, skaitė 872, komentavo 3

Bilas Geitsas pažadėjo dar vienerius-dvejus metus prievartauti pasaulį feikinės KORONĖS DIKTATŪRA

Bilas Geitsas. Nuotr. cdn.vox-cdn.com

Didelis interviu - milijardierius filantropas mano, kad atėjo laikas „bendradarbiavimui“, o ne skubotiems santykių su Kinijos sunkinimams.

LE FIGARO. - Nuo šios pandemijos pradžios, kurią jūs prognozavote stulbinamu tikslumu, pradžios, atrodo, kad jūs bendraujate su visu pasauliu, kad sutelktumėte globalinį atsaką į „Covid-19“ iššūkį. Pasaulio Sveikatos Organizacijos, jūsų fondo ir daugybės valstybių, įskaitant Prancūzijos, iniciatyva šį šeštadienį buvo paskelbtas kvietimas veikti. Ko jūs tikitės?

Bilas Geitsas (Bill Gates). - Tiesa, kad 2015 m. aš surengiau konferenciją, prognozavusią pandemiją, taip pat leidinyje „New England Review of Medicine“ išsamiai aprašiau priemones, kurių reikėtų imtis, norint tam pasiruošti. Idėja buvo tokia, kad atėjus laikui, reikia būti pasirengus greitam mūsų pajėgumų padidinimui atlikti testus ir įtraukti pramonę, kad galima būtų skubiai taikyti gydymą, o paskui gaminti vakcinas. Tačiau buvo padaryta labai mažai. Du fondai, „Wellcome Trust“ ir „Gates“ fondas, taip pat nemažai valstybių paaukojo kuklias sumas Epidemijos parengties centrui (Cepi), kuris investavo į kai kuriuos vakcinų tyrimus, kurie, mūsų manymu, yra labai daug žadantys ne tik įveikiant šią pandemiją, bet ir gydant kitas ligas.

Tačiau dar reikia daug nuveikti. Šiandien mes patiriame pralaimėjimą, visas pasaulis patiria daug kančių ir ekonominės žalos. Billo ir Melindos Gateso fonde mes pasitelkiame kai kurias žinias, padedančias suprasti vakcinų platformas ir sąveiką su privačiuoju sektoriumi, kad galėtume įrodyti ir identifikuoti šimtus tiriamų vakcinų, atskirti tas, kurios gali būti pradėtos masiškai gaminti. Beveik visas vakcinų tyrimų darbas atliekamas privačiame sektoriuje, o kadangi mes esame neutralūs žaidėjai ir turime prieigą prie visų ekspertų, nes aš bendrauju su daugumos įmonių generaliniais direktoriais, mes jų prašome, kad paleistų gamybą visu pajėgumu. Aš taip pat prašau jų pagalvoti, kaip pagaminti 7 milijardus vakcinų dozių, o gal net 14 milijardų dozių.

- Perskaičius jūsų pastabą, paskelbtą apie „Covid-19“, panašu, kad daugiau rūpinatės vakcinų sukūrimu, o ne dėl gydymu. Kodėl?

- Terapija yra labai svarbi, kadangi ji gali būti įgyvendinta daug lengviau nei skiepai, nes gydymo nereikia testuot tokiu dideliu mastu. Didžioji Britanija ypač daug dirba terapijos srityje, kurią mes nustatėme kaip ypač perspektyvią. Jie jau yra įtraukti į NHS sveikatos sistemą, kuri tikrina, ar jie gali pakeisti ligos eigą.

Vakcina yra labai svarbi, nes, be abejonės, tokiu būdu mes grįšime į normalią būseną.

Jei kai kurie gydymo būdai, išvardinti terapijos būdų sąrašo viršuje baigiasi nesėkmėmis, visada yra tokių, kurie išlieka perspektyvūs, pavyzdžiui, hiperimunoglobulino naudojimas, kuris paimamas iš išgydytų pacientų kraujo, ir gali būti pakartotinai įšvirkščiamas sergantiesiems. Bet tam, kad pasaulio veikla normalizuotųsi, mums reikės arba ypatingai veiksmingų gydymo būdų, arba vakcinos. Vakcina yra labai svarbi, nes labiausiai tikėtina, kad tokiu būdu mes grįšime į normalų gyvenimą.

- Savo pastaboje jūs sakote, kad karantinas tikriausiai išgelbėjo „milijonus gyvybių“. Bet jūs priduriate, kad mes, be abejonės, ilgai gyvensime su „Covid-19“, ypač jei vakcinacijai reikia mėnesių ir net metų...

- Tai tiesa. Negrįšime į normalią būklę per artimiausius vienus ar dvejus metus. Mes galime išeiti iš šio pirmojo etapo, sukūrę veiksmingą sistemą, kuri veikia nerizikuodami grįžti į eksponentinę progresijos pradinę fazę. Naudodami bandymų ir atsekamumo sistemą, mes galime greitai nustatyti infekcijos židinius ir juos kontroliuoti. Bet mes negrįšime į visiškai įprastą veiklą, nes žmonės gyvens galimo užkrato baimėje ir drastiškai pakeis savo elgesį. Netgi vyriausybės sprendimai negrąžins jų į stadionus, kol nebus įrodyta, kad išrastas gydymas ar vakcina, kurie įveiks mirties faktoriaus riziką.

- Telefonu kalbėjote su prezidentu Macronu apie pasaulines pastangas ir šį šeštadienį paskelbtą PSO iniciatyvą. JAV nedalyvauja šioje akcijoje. Bet ar kalbėjote su prezidentu Donaldu Trampu (Donald Trump)?

- Aš nekalbėjau su prezidentu Trampu, tačiau keletą kartų kalbėjau su gydytoju Fauci (kuris yra patarėjas Baltuosiuose rūmuose sveikatos strategijos klausimais, redaktoriaus pastaba), su sveikatos apsaugos sekretoriumi Alexu Azaru ir su viceprezidentu. Net jeigu Jungtinės Valstijos šiame etape nedalyvauja šeštadienį pradėtose visuotinėse iniciatyvose, aš manau, kad JAV bus vienos iš svarbiausių dalyvių dėl Amerikos medicinos tyrimų svarbos, dėl jų istorinio vaidmens tiriant vakcinas ir AIDS. Turime sustabdyti šią ligą visame pasaulyje ne tik todėl, kad mums rūpi kiti žmonės, bet ir todėl, kad norime, jog pasaulio ekonomika atsigautų, ir nenorime, kad importas galėtų sukurti sąlygas dramatiškam epidemijos šuoliui.

Žinoma, ateis įvertinimo laikas, tačiau šiandieninis pirštu rodymas įi kaltininkus nerodo konstruktyvaus požiūrio.

- Jūs kritikavote Jungtinių Valstijų finansinio įnašo į PSO įšaldymą, tačiau ar suprantate Amerikos pyktį, atsižvelgiant į akivaizdų PSO nuolaidžiavimą Kinijos atžvilgiu?

- Tarp agentūros ir šalies nėra stipresnio ryšio nei tas, kuris egzistuoja tarp JAV ir Pasaulio sveikatos organizacijos. Pažvelgę į dabartinę PSO sudėtį, pamatysite, kad labai aukštas procentas PSO dirbančių žmonių, kurie dirba arba dirbo ir Ligų kontrolės ir prevencijos centre (CDC). Tai yra geras ženklas, nes CDC istoriškai buvo labai efektyvi organizacija, vaidinusi svarbų vaidmenį naikinant raupus ir stengiantis kovoti su poliomielitu. Taigi nesuprantu, kodėl šiandien, pačiame pandemijos įkarštyje, buvo aktualu sumažinti Amerikos indėlį į PSO. Žinoma, ateis laikas įvertinti visus mūsų atsakymus. Esu tikras, kad pamatysime, kad PSO galėjo priimti kitokius sprendimu. Tačiau mintis, kad tai pakeistų realybę vienos šalies naudai, nėra korektiška.

- Ar Pekinas turėtų būti atsakingas už tiesos apie epidemiją slėpimą?

- Labai sunku būti šalimi, kurioje prasideda epidemija. Nuo tam tikro momento, Kinija viruso sustabdymui naudojo labai griežtus metodus ir dabar nėra infekcijos plitimo šaltinis. Žinoma, ateis įvertinimo laikas, tačiau šiandien nekonstruktyvu badyti pirštu į kaltininkus. Mūsų ekonomika sustojo, pasaulis kenčia, prioritetas turėtų būti bendradarbiavimas.

- Ar nemanote, kad būtina žinoti, iš kur kyla šis virusas, iš laboratorijų, iš turgaus, tam, kad būtų galima rasti vastus?

- Atlikome šio viruso tyrimą per rekordiškai trumpą laiką! Kinai padarė visus duomenis prieinamus. Viską, ką turėjo, atidavė.

- Nepaisant jūsų filantropinių projektų dosnumo, jūs sukeliate neapykantą. Sąmokslo teoretikai kaltina jus išradus virusą, kad parduotumėte „savo vakcinas“! Kodėl tiek daug virulentiškumo (nuodų)?

- Šis virusas padarė didžiulį niokojimą neįtikėtinu mastu. Net aš, numatęs tokio tipo pandemiją, buvau nustebintas žalos dydžiu. Jeigu žmonėms kyla mintis, kad aš galėjau padaryti tokį dalyką, yra tikrai kvaila. Mūsų fondas skiria pinigus siekiant išgelbėti gyvybes, mes neuždirbame pinigų vykdydami savo projektus.

- Jūsų strateginis investicijų fondas sukelia gandus ir smalsumą. Ar galite paaiškinti, kaip tai veikia?

- Mes galime sumažinti poliomielito vakcinos kainą, nes įsipareigojame per daugelį metų įsigyti labai didelius jos kiekius. Tai leidžia įmonėms, kurioms mes suteikiame šią garantiją, statyti gamyklas, kurių gamybos apimtys turės garantuotas realizavimo rinkas. Kita vertus, jei matome įmonę, kuri turi technologiją, galinčią išgelbėti daugybę gyvybių besivystančiose šalyse, mes palaikome jos darbą, investuodami į ją. Jei šios investicijos duos pelno, pelną 100% investuosime į fondą, kuris gali skirti finansavimą maliarijos, poliomielito likvidavimui...

Nuo 2000 m. mes ir mūsų partneriai sumažino mirčių nuo infekcinių ligų skaičių, nuo 10 milijonų iki 5 milijonų per metus.

- Esate verslininkas, filantropas ar abu?

- Aš nebesu verslininkas, nes jei nori būti verslininku – reiškia didinti savo pelną. Aš padidinu išgelbėtų gyvybių skaičių ar pagerintos gyvenimo kokybės. Nuo 2000 m. mes ir mūsų partneriai sumažino mirčių nuo infekcinių ligų skaičių nuo 10 milijonų iki 5 milijonų per metus. Mūsų kriterijus - išgelbėtos gyvybės. Aš galiu tai padaryti, nes išleidžiu pinigus, kuriuos uždirbau per ankstesnę karjerą.

- Kaip jūs pasirenkate savo projektus? Daug kritikos sulaukta dėl to, kad turite „Monsanto“ kaip partnerį.

- Mes prieš netinkamą mitybą, nes tai yra viena iš priežasčių, kodėl vaikai besivystančiose šalyse miršta daug dažniau nei Prancūzijoje ar JAV. Mums atrodo, kad yra kilnu tiekti ūkininkams sėklas, kurios gali atlaikyti sausras ir kitas stichines nelaimes.

- Stebėjimo programos (išmaniosios mob. programėlės), sukurtos kovai su Covid, kelia didelį susirūpinimą, kad galime paaukoti savo privatumą. Ar gali kelias į pragarą būti išgrįstas gerais technologiniais ketinimais?

- Perskaitykite mano atmintinę dar kartą! Aš visai nesusijęs su stebėjimo (sekimo) metodais ir net sakau, kad Vakarų šalys nesutiks suteikti savo GPS duomenų vyriausybėms. Savo kalboje aš miniu vokiečių metodą (kuris susideda iš atskirai kiekvieno užsikrėtusio asmens kontaktų stebėsenos, kad sužinotų, su kuo jis bendravo), kaip metodą, kurio reikia laikytis. Taip pat yra priemonių, pagrįstų savanoriška veikla, kad technologijos galėtų atnaujinti žmonių prisiminimus. Bet aš nemanau, kad Vakarų šalys pasirinktų Pietų Korėjos metodą. Vyriausybės turi priimti sprendimus. Manau, kad jie to nepadarys. GPS duomenų valdymas nėra stebuklingas sprendimas.

- Kinija žengia į priekį medicininių tyrimų ir dirbtinio intelekto srityse, be to, daugelis farmacijos kompanijų turi galimybes rinkti duomenis. Ar jūs nerimaujate dėl šios Kinijos pozicijos, atsižvelgiant į totalitarinį režimo pobūdį?

- Jei galite padėti išgydyti vėžį, manau, kad tai bus geras dalykas, nepaisant vyriausybės pobūdžio. Kinija labai prisidės prie medicinos mokslo, net jei ji visai nėra JAV lygio. Susidūrę su liga, mes visi esame toje pačioje valtyje. Jei būsiu paskutinėje vėžio stadijoje, negalvosiu, ar mano vartojamos tabletės yra iš šalies, kurios politinė sistema man nepatinka. Turime švęsti tai, kad pasaulis tampa protingesnis ir kad informacija apie koronavirusą dalijamasi tarp šalių. Nes taip mes jį nugalėsime.

- Kalbama apie švietimo krizę JAV, įskaitant studentų, baigusių inžinerijos arba medicinos mokslus, trūkumą. Ar tai jus neramina?

- Man labai rūpi ši problema. Fondas skiria visą dėmesį „Covid 19“, net ir nemedicininiu aspektu. Savo švietimo projektuose mes taip pat galvojome, kaip plėtoti mokymąsi internete. Trys mėnesiai mokykloje buvo iššvaistyti veltui. Deja, labiausiai nukentėjo nepasiturinčių žmonių vaikams skirtos mokyklos, kurios turi mažiausiai galimybių naudotis internetu ir neturi reikiamų įrankių, tuo tarpu turtingųjų vaikų mokyklose sekasi labai gerai. Kaip įprasta, blogos naujienos dažniausiai labiau paveikia mažiausias pajamas gaunančius žmones...

Šiai dienai Kinija iš tikrųjų yra patikimiausia šių ingredientų tiekėja, lyginant su Vakarų šalimis, kurios į krizę nereagavo taip greitai.

- Daugelis mano, kad ši krizė atskleidė globalizacijos spąstus ir tam tikrų strateginių produktų, pavyzdžiui, vaistų, priklausomybės nuo Kinijos riziką. Ar sutinkate, kad globalizacija turėtų būti švelninama? Ar turėtume atsisakyti globalizacijos ir vietoje gamintis tam tikrus gamybos segmentus?

- Man keista, kad visi nori išnaudoti šią epidemiją, kaip savo idėjų įgyvendinimą, net jei tai neturi nieko bendro. Per šią pandemiją medicininių ingredientų rinkos sutrikimų nebuvo! Šiai dienai Kinija iš tikrųjų yra patikimiausia šių ingredientų tiekėja, lyginant su Vakarų šalimis, kurios į krizę nereagavo taip greitai. Ne, nemanau, kad šios krizės naudojimas ksenofobinėms nuomonėms skatinti yra pateisinamas. Idėja, kad bet kuris mažas miestelis pradės gaminti savo automobilius! ... Norint surengti tokiią diskusiją, reikia faktų. Kurie produktai dingo visame pasaulyje dėl krizės? „Gates“ fonde mes susikoncentravę į pandemiją ir bendradarbiavimą, o ne į politinę betvarkę.

- Ką jūs svajojate įgyvendinti savo gyvenime?

- Šiuo metu visas mano dėmesys sutelktas į tai, kaip kovoti su „Covid 19.“. Jis kišasi į daugybę dalykų ir daro tiek daug ekonominės žalos bei psichikos sutrikimų, kad sunkiai įsivaizduojame jo kontūrus. Tai tikrai dramatiška, ir viską, ką galime padaryti, kad padėtume, padarysime.

Šaltinis: lefigaro.fr