JAV demokratų kandidatas į prezidentus ir perversmo Kijeve organizatorius Džo Baidenas apkaltintas išžaginimu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2020-04-29 17:33:00, skaitė 892, komentavo 5

JAV demokratų kandidatas į prezidentus ir perversmo Kijeve organizatorius Džo Baidenas apkaltintas išžaginimu

Buvusi JAV viceprezidento ir dabartinio demokratų kandidato į prezidentus 77 metų Džo Baideno darbuotoja Tara Ryd pasipiktino Hilarės Klinton sprendimu paremti ją išprievartavusį vyrą, pranešė „Fox News„.

Baidenas yra pagrindinis konkurentas Donaldui Trampui ir vienintelis demokratų kandidatas į prezidentus.

Tuo tarpu „Business Insider“ anksčiau pranešė, kad buvusi Baideno darbuotoja parašė skundą Vašingtono policijai, apkaltindama jį seksualiniu priekabiavimu.

Tara Ryd tvirtina, kad Baidenas priekabiavo prie jos 1993 metais, kai dar buvo senatorius. Anot jos, incidentas įvyko JAV Senato koridoriuje, kur Baidenas neva pakišo ranką po tariamos aukos sijonu ir vykdė seksualinius veiksmus.

Pirmą kartą moteris savo kaltinimus Baidenui pateikė praėjusio mėnesio pabaigoje. Reaguodama į tai, Baideno komanda kaltinimus pavadino melagingais.

Anot kanalo, buvusi Baideno darbuotoja padavė savo pareiškimą sužinojusi, kad 2016 metais pralaimėjusi Donaldui Trampui kovoje dėl prezidento posto, Hilarė Klinton paskelbė palaikanti Baideną.

„2016 metais aš balsavau už Hilarę Klinton… Visą gyvenimą palaikau demokratus. Bet vis tiek dabar matau, kad kažkas remia seksualinį plėšrūną, mano buvusį viršininką Džo Baideną, kuris mane išprievartavo“, — sakė Ryd. „Hilarė Klinton ir anksčiau leido įtakingiems vyrams nuslėpti savo seksualinį grobuonišką elgesį… Mūsų šalyje to nereikia“, — pridūrė ji.

Baideno kampanijos atstovai griežtai neigia Taros Ryd kaltinimus, pažymi kanalas.

SN inf.