KORONĖS FEIKO galai vis labiau ir akivaizdžiau lenda iš maišo. Dabar "pasauline pandemija" gali tikėti tik paskutinis durnius

Autorius: FB Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-05-03 15:31:00, skaitė 2694, komentavo 8

KORONĖS FEIKO galai vis labiau ir akivaizdžiau lenda iš maišo. Dabar

Vakar išsitirti dėl tos koronės galėjo „bile durnas“, t.y. visi kas norėjo ir netingėjo. Padaryta 5,5 tūkst. testų. Nustatyta daug „besimptomių“ ligos formų. „Simptomių“ formų irgi daug nustatyta. Bendroje sumoje - 7 teigiami atvejai.

Bet aš ne apie tuos nustatytus atvejus. Apie nabašnykus, kaip ir žadėjau, šį kartą. Kaip skaičiuojami tie, kurie iškeliavo Anapilin dėl to viruso?

Prisimenat vieną iš pirmųjų mirčių atvejį NUO viruso? To, kur Panevėžyje? Žinomas verslininkas grįžo iš Afrikos negaluodamas (jau prieš tai turėdamas visą puokštę ligų), jam buvo nustatytas ir virusas; ilgokai gydytas, lyg ir buvo pagerėjimas, bet deja... Ligoninės vyr.gydytojas iš pradžiųų bandė prieštarauti dėl mirties priežasties (pacientui prieš mirtį organizme viruso jau nebuvo, jis mirė dėl kitų, įsisenėjusių ligų), bet buvo greitai priverstas užsičiaupti.

Panašus variantas su pirmosiomis mirtimis Ukmergėje (ten vyr.gydytojas taip pat labai greitai užčiauptas, ko gero maždaug taip – tylėk, nes pas tave bardakas), analogiškai arba net griežčiau tikriausiai buvo su Klaipėda ir tos ligoninės vyr. gydytoju, kai jis pačioje pradžioje suabejojo vieno iš pacientų mirties priežastimi.

Neilgai trukus yla pradėjo lįsti iš maišo. Citata iš beveik mėnesio senumo tv3.lt portalo teksto:

„Jeigu buvo sunkios lėtinės ligos, dėl kurių žmogus galėjo mirti, ir yra duomenų, kad COVID-19 simptomatika nebuvo ryški, gydytojas gali priimti sprendimą nurodydamas kitą mirties priežastį. Mirties liudijimo išdavimas yra individualus gydytojo sprendimas“, – teigia [Valstybinės teismo medicinos tarnybos vadovas] R. Raudys.

Tačiau Ukmergės savivaldybės administracijos vadovas aiškina, kad pasirinkimo, nustatydami mirties priežastį, medikai neturėjo – dar kovą gauta rekomendacija nurodė visų smurto žymių neturinčių ir COVID-19 užsikrėtusių žmonių mirties priežastimi įvardyti būtent koronavirusą.“

Galvojat tik pas mus toks „socialistinis lenktyniavimas“? Štai JAV, Minesotos valstijos senatoriaus Scott Jensen, kuris yra ir gydytojas, liudijimas, pateikiamas viena iš Kanados portalų (lengva rasti internete). Pateikiu originale, kad nebūtų priekaištų dėl klaidų vertime.

"Minnesota State Senator Scott Jensen appeared on a local news show to report that doctors were receiving instructions from the Minnesota Department of Health to report Covid19 as a cause of death, even if the patient was never tested.

Senator Jensen, who is also a practising physician, said he had never before in his thirty-five-year career received specific instructions on how to fill out a death certificate.

The apparent policy of Minnesota – to report any and all pneumonia or “flu-like illness” decedents as Covid19 cases, with or without a test – ties in with the US policy as described by the CDC’s official memos. "

Vertimas:

"Minesotos valstijos senatorius Skotas Jensenas patvirtino vietinei naujienų laidai, kad gydytojai iš Minesotos sveikatos departamento gavo instrukcijas, raportuoti apie mirtį nuo Covid19 netgi tais atvejais, kai pacientai niekada nebuvo testuoti.

Senatorius Jensenas, kuris pats taipogi yra praktikuojantis gydytojas, pasakė kad niekada anksčiau per visą jo tisdešimtpenkerių metų karjerą nebuvo gavęs specialios instrukcijos kaip pildyti mirties sertifikatą.

Akivaizdu, kad Minesotos politika - bet kokią pneumoniją arba "gripo tipo susirgimus" nesvarbu buvo atlikti testai ar ne priskirti Covid19 virusui, - yra susijusi su bendra JAV politika, aprašyta oficialiuose potvarkiuose."

Tame pačiame portale toliau teigiama.

"In fact the governments of Italy, Germany, the UK and Austria all doing the same thing."

"Faktiškai Italijos, Vokietijos, JK, Australijos ir Austrijos vyriausybės daro tą patį."

Tiek to dėl tų italų, britų ar austrų...

Prieš pora dienų mūsiškiame „Delfi“ portale pasirodė eilinis, aš pavadinčiau – skandalingas, Godos Juocevičiūrės tekstas apie koronacirką (lengva rasti internete). Citata iš to teksto apie tai kaip skaičiuojamos viruso aukos Belgijoje.

"Belgija, koronaisterijoje atkakliai siekianti rekordų, pažengė bene toliausiai: visus, kurie mirė nuo pneumonijos arba dėl neaiškių priežasčių, nepriklausomai nuo to, ar buvo tirti dėl koronos, ar net nebuvo testuoti, vis tiek įtraukia į juoduosius šio viruso sąrašus, ir tokią absoliučią nesąmonę bando primesti kitoms šalims (net tris kartus atsisukinėjau reportažą, negalėdama patikėti tuo, ką vapa belgų specialistas Emmanuelis Andre)."

Nepatikėjau ir aš, todėl patikrinau šį Godos teiginį. Citata iš „The Guardian“:

„But such comparisons can be misleading. Unlike the UK, Italy or Spain, Belgium counts all coronavirus deaths outside hospitals in its daily statistics: deaths in care homes account for 53% of the total. Belgium’s official toll also includes people suspected of having died of coronavirus, without a confirmed diagnosis. Nearly all deaths in care homes (94%) are suspected Covid-19 cases, rather than confirmed – an approach that has led some to complain Belgium is overestimating the number of fatalities.“

"Tačiau toks palyginimas gali klaidinti. Skirtingai nei JK, Italija ar Ispanija, Belgija į kasdienę statistiką įtraukia koronės viruso mirtis už ligoninės ribų: mirtys slaugos namuose sudaro 53% nuo bendro skaičiaus. Belgijoje oficialiai įskaičiuojamos mirtys tų žmonių, kurie įtariami turėję koronės virusą, bet be patvirtintos diagnozės. Beveik visos mirtys slaugos namuose (94%) kurios yra priskirtos Covid-19 virusui, yra įtariamos, o ne patvirtintos - priežastis dėl ko Belgija yra kaltinama dirbtinai užkelianti mirtinš atvejų skaičių."

Va taip, yra ko pasimokyti Verygai iš belgų. Numirė slaugos ligoninėje – ir tiek žinių, koronaviruso auka. Ir nesvarbu dėl tas senolis numirė.

P.S. Ir ne į temą, o gal ir į temą.

Kas norėjo, tas skaitė – nebijosiu teigti, kad tai vėl skandalingas – Viktoro Uspaskicho tekstą (susirasti internete labai lengva). Citata.

„Mirė mano pažįstamo iš Klaipėdos šeimos narys. Jis buvo atvežtas į ligoninę su mikroinsultu. Jam nebuvo suteikta tinkama pagalba tol, kol jis nebuvo patikrintas dėl COVID-19, o tai užėmė daugiau kaip 6 valandas, kai medicininė pagalba buvo ypač reikalinga ir skubi. Testas buvo neigiamas, bet teikti pagalbą jau buvo per vėlu.

Apie šitą atvejį niekas nerašė, nereiškė užuojautos, o, greičiausiai, net ir nuslėpė. Ar tai reiškia, kad tie, kurie miršta nuo koronaviruso, yra verti pasigailėjimo ir užuojautos, o kitų negaila ir jie gali mirti šimtais ar net tūkstančiais?“

Nesu nei medikas, nei juristas, todėl tik diletantiški pasvarstymai.

Pirma - šiuo (V.U. minėtu) atveju turėtų pasidarbuoti „Delfio“ ar 15min melagienų ieškotojai ir šį teiginį ištirti. Jei šis teiginys pasirodys esantis melagingu – prikalti Viktorą prie gėdos sienos ir mažų mažiausiai priversti jį medikų atsiprašyti.

Antra - bet jei (neduok tu Dieve) – Viktoro aprašytas atvejis yra tiesa, už tą mirtį turėtų kažkas atsakyti.