JAV nušautas COVID-19 tyrinėtojas Bing Liu

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-05-07 09:10:00, skaitė 1022, komentavo 14

JAV nušautas COVID-19 tyrinėtojas Bing Liu

37- metų Pitsburgo universiteto tyrinėtojas dr.Bing Liu buvo nušautas išvakarėse „svarbaus atradimo SARS-CoV-2 viruso ir ląstelių sąveikos mechanizmo srityje“.

Kinietis mokslininkas Bing Liu buvo nušautas savo namuose Pitsburgo priemiestyje. Jį nušovė 46 metų advokatas Hao Gu. Vėliau policija surado jį negyvą savo automobilyje už kelių dešimčių metrų nuo Bing Liu namo. Policija papasakojo, kad vyrai buvo pažįstami. Įsilaužimo nebuvo. Iš daiktų niekas nedingo. Daktaras Bin buvo vedęs, tačiau sutuoktinės žmogžudystės metu nebuvo. Nusikaltimo rekonstrukcija parodė, kad Hao Gu įėjo į namus ir kelis kartus šovė. Kulkos pataikė aukai į galvą, kaklą ir liemenį. Dėl žaizdų daktaras mirė vietoje. Po to Hao Gu sugrįžo į savo automobilį ir nusišovė.

Visa tai atrodo keistai ir labai įtartinai. Jeigu vertinti tą faktą, kad daktaras Bing, kaip tvirtinama, vykdė svarbius tyrimus Pitsburgo universitete. Daktaras Bin buvo gimęs Kinijoje, o išsilavinimą jis gavo užsienyje. Jis baigė Singapūro nacionalinį universitetą, o vėliau dirbo JAV mokslo įstaigose.

Pastaruosius mėnesius daktaras Bin nagrinėjo COVID-19 atsiradimo klausimą. Kol kas nėra įrodymų, kad žmogžudystė susieta mokslininko darbu.

Kas žinoma Bing Liu mokslinę veiklą

Sakoma, kad Bing Liu tyrė ląstelių užsikrėtimų SARS-CoV-2 mechanizmą. Skyriaus vedėja Ivet Bahar jį charakterizavo kaip talentingą, protingą, darbštų. Jis prisidėjo prie kelių mokslo projektų, skelbė publikacijas prestižiniuose žurnaluose. 2020 jis paskelbė 4 publikacijas koronaviruso tyrimo tematika. Darbo vadovė pasakė, kad „jis tik dabar pradėjo gauti įdomių rezultatų ir pažadėjo tęsti jo darbus“.

„Jo netektis bus jaučiama visoje mokslo bendruomenėje“, - sakoma universiteto pranešime.

https://www.zerohedge.com/health/researcher-cusp-covid-19-breakthrough-killed-bizarre-murder-suicide