Respublikinėje Kauno ligoninėje pirmą kartą nustatyta koronaviruso infekcija

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-07 12:52:00, skaitė 683, komentavo 1

Respublikinėje Kauno ligoninėje pirmą kartą nustatyta koronaviruso infekcija

Koronaviruso infekcija patvirtinta keturiems pacientams. Manoma, kad iš viso su jais galėjo kontaktuoti apie 90 žmonių

VILNIUS, gegužės 5 — Sputnik. Respublikinėje Kauno ligoninėje (RKL) pirmą kartą per visą epidemijos laikotarpį nustatyta koronaviruso COVID-19 infekcija, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmajam iš nustatytų infekuotų RKL Vidaus ligų skyriaus pacientų koronaviruso tyrimas buvo atliktas prieš 2 savaites, vos jam patekus į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių. Jis laukė atsakymo izoliacinėje palatoje. Nenustačius koronaviruso infekcijos, pacientas perkeltas gydyti į Vidaus ligų skyrių.

Vakar, prieš perkeliant pacientą į RKL Slaugos kliniką, vadovaujantis ligoninės tvarka dėl į slaugos sektorių pervežamų pacientų ištyrimo, buvo papildomai atliktas COVID-19 tyrimas. Šį kartą koronaviruso testas buvo teigiamas. Koronaviruso infekcijos simptomai pacientui nepasireiškė.

Ištyrus Terapijos klinikos skyriaus pacientus, patvirtinti dar trys koronaviruso infekcijos atvejai.

Visi šie keturi pacientai tolimesniam gydymui pervežti į Kauno klinikinę ligoninę. Atlikta patalpų dezinfekcija, sąlytį turėję pacientai izoliuoti atskirose palatose po vieną ir jų sveikatos būklė stebima.

RKL personalo darbuotojai, kontaktavę su infekuotais pacientais, saviizoliavosi. Ligoninės duomenimis, sąlytį su užsikrėtusiais galėjo turėti apie 90 darbuotojų. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai įvertins sąlyčio pobūdį ir riziką bei nustatys, kiek darbuotojų turi izoliuotis. Kitus skyriaus pacientus gydo tokiai situacijai suformuota pakaitinė gydytojų ir slaugytojų komanda.

RKL Infekcijų ir kontrolės skyriaus darbuotojai, konsultuodamiesi su NVSC specialistais, imasi visų būtinų priemonių koronaviruso infekcijos šaltiniui nustatyti. Tarp jų — visų darbuotojų, pirmiausia RKL Vidaus ligų skyriaus personalo, testavimas dėl COVID-19. Daugeliui RKL darbuotojų tyrimas bus atliekamas jau ne pirmą kartą. Iki šiol testų rezultatai buvo neigiami.

NVSC tęsiant epidemiologinį tyrimą, nauji pacientai į Vidaus ligų skyrių nepriimami.

Manau, kad užsikrėčiau koronavirusu. Veiksmų planas.
© Sputnik /
Manau, kad užsikrėčiau koronavirusu. Veiksmų planas.