"Karas už atmintį" - naujas Andrejaus Kondrašovo filmas apie 1941-1945 Tėvynės karą

Autorius: Anno Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-05-09 13:17:00, skaitė 1028, komentavo 1

ROwrWHUlyMQwzQHKxjIF9UsNEsR8UywROtYcr4S-ZOZfSCiFlxeBAWIebopk4rNodA6oXBqz8P4Zi1XqZYMmb9XYseYkmtYWHPSM84MjjkK2j5LNM1xsEDLXmIbqQnPj0FvP2PFK

 

Filmas "Karas už atmintį"

 

Praėjo beveik 80 metų, pasikeitė kelios kartos, o mes vis dar prisimename, kaip jie 1941 m. atėjo mus žudyti. Tai sunkūs prisiminimai, kurie šiandien kruopščiai yra trinami iš ištisų tautų atminties. Vakaroidiniai istorikai nepripažįsta „Didžiojo Tėvynės karo“ sąvokos, jiems viskas, kas vyko nuo 1941 m. birželio 22 d. Iki 1945 m. gegužės 9 d., yra tik mūšiai rytiniame fronte. Tačiau mums šie metai tapo ne šiaip tik atsparumo išbandymu. Prieš 75 metus mūsų tėvai ir seneliai laimėjo, apgynė savo Tėvynę, išlaisvino Europą ir įnešė lemiamą indėlį išgelbėdami pasaulį nuo nacizmo. Tačiau kuo labiau tolsta tie metai, tuo mažiau lieka gyvų tų metų liudininkų, tuo dažniau yra bandoma perrašyti istorinę tiesą apie mūsų liaudies žygdarbį kare abejotinos politinės naudos labui. TSRS bandoma parodyti kaip šalį-agresorę o tarybinius karius-išvaduotojus - okupantais. Šiandien mums, nugalėtojų palikuoniams, tenka kovoti už didingiausią savo liaudies žygdarbį.

Naujajame Andrejaus Kondrašovo filme yra neįkainojami tos epochos  liudijimai - Rusijos, Ukrainos, Vokietijos, Italijos ir Didžiosios Britanijos veteranų atsiminimai, taip pat unikalūs dokumentai - niekada anksčiau neskelbti vokiečių kareivių laiškai iš fronto.