KORONĖS GENOCIDAS: Lietuvoje per karantiną daugiau nei dvigubai išaugo nužudymų skaičius

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-09 13:47:00, skaitė 848, komentavo 1

KORONĖS GENOCIDAS: Lietuvoje per karantiną daugiau nei dvigubai išaugo nužudymų skaičius

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas pažymėjo, kad tokie rodikliai teisėsaugos institucijoms yra labai netikėti

VILNIUS, gegužės 8 — Sputnik. Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis pranešė, kad paskelbus karantiną šalyje, nužudymų skaičius išaugo daugiau nei du kartus.

Kaip pareiškė Kiškis spaudos konferencijoje, nužudymų skaičius šalyje padidėjo 122 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Jis pripažino, kad tokie duomenys policijai tapo netikėtumu.

"Kiek analizavome visus nužudymus, <...> tai jie visi yra įtakoti būtent smurto artimoje aplinkoje pasekmių, tai yra faktiškai visuose nužudymuose <...> buvo vartojamas alkoholis, praktiškai visuose nusikaltimuose buvo rizikos grupės, asmenys buvo galimai asocialūs", — paaiškino biuro vadovas.

Anot Kiškio, statistika rodo, kad kita nusikalstama veika, kurios atvejų skaičius išaugo, paskelbus karantiną Lietuvoje, yra nežymūs sveikatos sutrikdymai — šių nusikaltimų padaugėjo devyniais procentais.

Iš viso Lietuvoje nustatyti 1 436 koronaviruso atvejai, 49 žmonės mirė, 765 pasveiko. Šią savaitę Vyriausybė pratęsė karantino režimą — šį kartą iki gegužės 31 dienos, tačiau padarė dar didesnes nuolaidas, nei pratęsusi karantiną praėjusį kartą. Apribojimai respublikoje galioja nuo kovo 16 dienos.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau kaip 3,7 mln. infekcijos atvejų, daugiau nei 250 tūkst. žmonių mirė.

Koronavirusas —  mitai ir tiesa
Koronavirusas — mitai ir tiesa