Vaikų žaidimų aikštelėse leista žaisti ne tik vienos šeimos vaikams

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-11 15:31:00, skaitė 601, komentavo 0

Vaikų žaidimų aikštelėse leista žaisti ne tik vienos šeimos vaikams

Sveikatos apsaugos ministerija priminė, jog viešosiose vietose vis dar privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones

VILNIUS, gegužės 9 — Sputnik. Vaikų žaidimų aikštelėse vėl leidžiama žaisti vaikams iš skirtingų šeimų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Nebelieka iki šiol galiojusio draudimo vienoje vaikų žaidimų aikštelėje žaisti daugiau nei vienos šeimos vaikams, kurio buvo imtasi siekiant valdyti koronoviruso infekcijos plitimą.

SAM priminė, kad parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose galima lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius, taip pat privalu laikytis didesnio nei 2 metrų atstumo ir trumpesnio nei 15 minučių kontakto, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Visiems suaugusiems, taip pat vyresniems nei 6 metų vaikams, viešosiose vietose privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietose. Jų galima nedėvėti esant už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus artimuosius, taip pat maudantis paviršiniuose vandens telkiniuose ar užsiimant vandens sportu ir pramogomis. Kaukės neprivalomos ir sportininkams, kai jie sportuoja aukšto meistriškumo sporto pratybose.

Iš viso Lietuvoje nustatyti 1444 koronaviruso atvejai, 49 žmonės mirė, 828 pasveiko.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,8 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 263 tūkst. žmonių.