PSO įvertino COVID-19 protrūkio tikimybę už Kinijos ribų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-05-11 15:44:00, skaitė 809, komentavo 1

PSO įvertino COVID-19 protrūkio tikimybę už Kinijos ribų

JAV prezidentas Donaldas Trampas anksčiau pareiškė, kad JAV pusė svarsto versijas, jog naujasis koronavirusas atsirado laboratorijoje Kinijos mieste Uhane ir ketina nustatyti jo kilmę

VILNIUS, gegužės 10 — Sputnik. Šiuo metu Pasaulio sveikatos organizacija atmeta COVID-19 protrūkio už Kinijos ribų kilmę, nepaisant to, kad kitose šalyse naujų virusinių infekcijų aptikta žmonėse, kurie nėra keliavę į Kiniją, sakė PSO atstovas Kristianas Lindmejeris, rašo RIA Novosti autorė Elizabeta Isakova.

"Visi šiuo metu esantys įrodymai rodo Uhano regioną, rinką ir galimybę joje patekti per rinkos darbuotojus. O šiuo metu jokių kitų įrodymų nėra", — sakė jis, komentuodamas tikimybę, kad protrūkis gali prasidėti kitose šalyse, o ne Kinijoje.

Anot jo, moksliniai tyrimai dar nenurodo protrūkio kilmės už KLR ribų. Tuo pat metu jis pabrėžė, kad yra tikimybė, jog virusas anksčiau nepastebimai pasklido po pasaulį, taip pat atsižvelgiant ir į gripo sezoną.

JAV prezidentas Donaldas Trampas anksčiau pareiškė, kad JAV pusė svarsto versijas, jog naujasis koronavirusas atsirado laboratorijoje Kinijos mieste Uhane ir ketina nustatyti jo kilmę.

Amerikos prezidentas grasino Kinijai, jei paaiškės, kad Pekinas sąmoningai paleido COVID-19 protrūkį.

Vėliau JAV valstybės sekretorius Maikas Pompėjas paskelbė, kad JAV turi įrodymų, jog Kinija nuslėpė koronaviruso situaciją.

Kinijos valdžia ne kartą teigė, kad nuo pat pradžių laikėsi atviros ir atsakingos pozicijos skelbdama duomenis apie koronaviruso infekcijos epidemiją.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį pandemija. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,8 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 265 tūkst. žmonių.