Lietuvos piliečiams išplėtė grįžimo į tėvynę patikrinimo punktų sąrašą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-12 15:38:00, skaitė 759, komentavo 0

Lietuvos piliečiams išplėtė grįžimo į tėvynę patikrinimo punktų sąrašą

Prieš tai išvykus iš respublikos, buvo galima grįžti tik per Kalvarijos–Budzisko taškus pasienyje su Lenkija ir Saločiai–Grenctalė

VILNIUS, gegužės 10 — Sputnik. Lietuvos piliečiai, norintys keliauti į kaimynines šalis, galės grįžti per didesnį skaičių kontrolinių punktų, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Anksčiau gyventojai galėjo grįžti į tėvynę tik pasienyje su Lenkija ir Saločiai-Grenctalė esančiuose Kalvarijos–Budzisko taškuose.

Pagal vyriausybės dekretą nuo gegužės 11 dienos lietuviai galės keliauti į Lenkiją dirbti, verslo ar mokslo tikslais. Tačiau su savimi reikia turėti tai patvirtinantį dokumentą — darbo sutartį, verslo liudijimą, įmonės dokumentą, Lenkijos švietimo įstaigos pažymą apie mokymą ir pan.

Galutinį sprendimą dėl priėmimo į teritoriją priims Lenkijos pasieniečiai. Jie turi pateikti dokumentą.

Į Lietuvą bus galima grįžti ne tik per Kalvarijos–Budzisko tašką, bet ir per Lazdijai–Ogrodniki patikrinimo punktą. Po to piliečiams nereikės laikytis dviejų savaičių saviizoliacijos.

Panašios sąlygos buvo sudarytos lenkams, atvykstantiems į Lietuvą dirbti, verslo reikalais ar mokytis.

Nuo gegužės 15 dienos Lietuvos piliečiai gali laisvai keliauti Latvijoje ir Estijoje. Sieną galima kirsti per "Būtingė–Rucava", Saločiai–Grenstalė ir Smėlynė–Medumai taškus. Lietuviai galės grįžti per juos, tačiau jiems nereikės dvi savaites izoliuotis.

Latvijos ir Estijos gyventojai tomis pačiomis sąlygomis gali atvykti į kaimyninę Lietuvą.

Lietuvos vyriausybė pratęsė karantiną iki gegužės 31 dienos, tačiau įvedė daugiau karantino sušvelninimo sąlygų.

Lietuvoje užregistruoti 1479 ligos atvejai, 828 žmonės pasveiko, 50 žmonių mirė.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį pandemija. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,8 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 272 tūkst. žmonių.