Baltarusija pristatė naują tarpmiestinį „MAZ 303E10“ elektra varomą autobusą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/balt... 2020-05-13 12:00:00, skaitė 981, komentavo 2

Baltarusija pristatė naują tarpmiestinį „MAZ 303E10“ elektra varomą autobusą

Minsko automobilių gamykla MAZ išleido savo pirmąjį elektrinį autobusą. Naujovė priklauso naujausios kartos autobusams ir gali keliauti dideliais atstumais tarp miestų be įkrovimo

MAZ 303E10 tapo pirmuoju žemagrindžiu elektriniu autobusu. Jį maitina daugkartinio įkrovimo baterijos, turinčios 285 kWh baterijų sistema (412 Ah ir 690 V) ir ilgą tarnavimo laiką. Autobuso įveikiamas atstumas vienu įkrovimu – siekia iki 300 km.

Baltarusijai turinčiai savo atominę elektrinę, dėl mažų elektros sąnaudų savikainos, šių autobusų paklausa turėtų būti didžiulė.

Elektrinis MAZ autobusas varomas vokiečių gamybos elektriniu varikliu „ZF CeTrax“, kurio galia yra 300 kW. Elektrinis autobusas pasižymi greitėjimo, dinamikos, galios rezervu ir mažomis energijos sąnaudomis. Akumuliatoriai įkraunami iš autonominio 380 voltų generatoriaus arba specialiai įrengtose įkrovimo stotyse su CCS2 Combo jungtimi. Pilnas akumuliatorių įkrovimas trunka iki 4 valandų.

maz autobuso salonas elektrinis maz

Naujasis modelis sujungia autobuso ir troleibuso pranašumus. Be to, jis buvo sukurtas remiantis trečiosios kartos autobuso MAZ 303 pagrindu. Elektrinis autobusas pasirodė ne tik pažangus, bet ir ekonomiškas, todėl tai yra geriausias pasirinkimas kelionėms tarp miestų.

Elektrinio autobuso matmenys pritaikyti miesto aplinkai. Ilgis – 12,43 m, plotis – 2,55 m, o aukštis – 3,3 m. Salone patogiai telpa daugiau nei 70 keleivių, iš kurių 30 – sėdimos vietos. Dar 14 vietų numatytos vaikiškiems vežimėliams arba neįgaliesiems.

Visose sėdynių eilėse yra įrengtos USB jungtys, kad keleiviai kelyje galėtų įkrauti išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius.

maz elektrinio autobuso vairuotoja vieta

Svarbi detalė: elektriniame autobuse yra elektrinis šildymas, dėl kurio jis yra visiškai ekologiškas. Oro kondicionierius atlieka tiek šildymo, tiek vėdinimo funkciją. Vairuotojo patogumui, vairas su visu moderniu prietaisų skydeliu reguliuojasi pagal vairuotojui pageidaujamą padėtį.

Parengta pagal maz.by inf.