Kur išvyksta Gvantamo kaliniai?

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/kur-isvykst... 2015-07-27 00:04:07, skaitė 3031, komentavo 0

Kur išvyksta Gvantamo kaliniai?

Liepos 23 dieną Vilniuje Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ministras Linas Linkevičius, politikas Vytautas Landsbergis, meras Remigijus Šimašius, ministras Juozas Olekas, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir kiti politikai bei visuomenės veikėjai dalyvavo Sumnerio Welleso deklaracijos 75-mečio minėjime „Kartu mes Tikime Laisve!“ Vašingtono skvere Vilniuje. Apie šį įvykį tv 3 paskelbė reportažą skambiu pavadinimu „Lietuvos politikos elitas nusilenkė ir padėkojo Amerikai“.

 

Keista, tiktai „nusilenkė ir padėkojo“, o reikėjo ir čmoktelti kur žemiau, ar atsiprašyti avansu už ką nors, pavyzdžiui, kad per mažai pabėgėlių priima, amerikonų iš namų išvarytų. Dar reikėjo amerikonams padėkoti, kad Lietuvą „pafrontės zona“ pavertė (JAV įstatymas S.2277), kad čia kareivių, tankų privežė, į Lietuvos Konstituciją batus išsivalė.

JAV prezidentas Barakas Obama patyliukais pildo savo priešrinkiminius įsipareigojimus, kuriuos davė prieš aštuonis metus savo tautiečiams, kad Gvantamo kalėjimas bus uždarytas: iš 684 kalinių metų pradžiai čia liko viso labo 122. Kur jis padėjo 562 kalinius iki pastarojo laiko buvo neaišku. Pasirodo, juos eksportavo į kitas šalis. Metų pradžioje vieną kalinį priėmė Estija.

Matomai ir kitiems „partneriams“, kurie nuolatos lankstosi, duoti analogiški įpareigojimai. Jei partneris – priimk teroristus.

Kvota, sprendžiant iš visko – vienas teroristas milijonui gyventojų. Tai reiškia, kad Vokietijai – 80, Prancūzijai -66, Italijai -61, Lietuvai ir Latvijai -po trys ir t.t. Štai kur jie visi galėjo iš Gvantanamo dingti.

Tai gal už laimę priimti teroristus iš Gvantamo ir nusilenkė, padėkojo JAV mūsų valdžia liepos 23 dieną?

Šauksmas