Ekspediatrė Rasa Juknevičienė užsipuolė habilituotą biomedicinos mokslų daktarą Algimantą Kirkutį

Autorius: Vaidas Žemaitis Lekstutis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pedi... 2020-05-18 11:41:00, skaitė 1205, komentavo 6

Ekspediatrė Rasa Juknevičienė užsipuolė habilituotą biomedicinos mokslų daktarą Algimantą Kirkutį

Socialiniame tinkle Facebook pediatrė Rasa Juknevičienė bandė pasišaipyti iš gydytojo kardiologo, habilituoto biomedicinos mokslų daktaro Algimanto Kirkučio. Šie abu asmenys yra politikai: Rasa Juknevičienė – sena „Landsbergistų“ partijos narė, o Algimantas Kirkutis politikoje naujokas ir priklauso Valstiečių partijai. Rasa Juknevičienė šiuo metu Lietuvą atstovauja Briuselyje kaip europarlamentarė, o Algimantas Kirkutis yra LR Seimo narys

Rasa Juknevičienė paskelbė, kad Algimantas Kirkutis skleidžia beprotybes ir ši nežino kaip jas sustabdyti:

Atvirai pasakius, tai nesu tikra, ar žinau, kaip sustabdyti beprotybes. Tačiau bent jau pakalbėti apie tai verta. ES padalinys, skirtas dezinformacijai stabdyti, nuolat informuoja apie pandemijos metu platinamas sąmokslo teorijas, kurių dabar bene ryškiausia- Microsoft įkūrėjo Bilo Gates demonizavimas. Kuriamos teorijos apie jo norą sumažinti gyventojų skaičių, apie prievartinius skiepus, kad taip visi būtų čipuojami ir sekami. Viskas būtų gal ir dėsninga – juk ir raganas istorijoje yra deginę, ir Galileo Galilėjui teko patirti inkvizicijos teismą.

Tačiau kai Lietuvos Seimo valstiečiai ramiai stebi savo vieno iš profesorių skleidžiamus sąmokslo nuodus, darosi nejauku. Juk taip nesunku bent pasigooglinus surasti, kad pirmąkart sąmokslo teorija apie B. Gates į gyvenimą buvo paleista vienoje iš Kremliaus valdomų televizijų, kad netrukus šitas melas buvo paleistas per daugybinius to paties Kremliaus kontroliuojamus antivakserių ir kitokias paskyras bei puslapius visame pasaulyje.

Kažin, kaip su mokslo reputacija? Ar kitiems profesorių vardus nešiojantiems žmonėms viskas tvarkoj, kad jų kolega profesorius, tegu ir Karbauskio valstietis, skleidžia tokius “mokslus”?

Rasa Juknevičienė 1973–1976 m. mokėsi Panevėžio 10-ojoje vidurinėje mokykloje. 1977–1983 m. studijavo Kauno medicinos institute, baigusi studijas, 1983 m. dirbo Panevėžio centrinėje ligoninėje, 1984–1990 m. Pasvalio centrinės ligoninės pediatrė.

Rasos Juknevičienės pasiutimo priepuolį sukėlė ši Algimanto Kirkučio publikacija:

Mieli bičiuliai, atsakykite į šį klausimą. Kuo tampa žemiau pateikto konteksto fone natūralaus imuninio atsparumo ir organizmo spontaninės savigydos galių sustiprinimas sveikos gyvensenos įgūdžių suaktyvinimo pagalba?

Karai visada buvo ekonominių išteklių nuosavybės perskirstymo priemonė . Po Chirosimos ir Nagasakio jau 75 metus pasaulio nedrebina pasauliniai karai, nes jau sukurti ginklai galintys sunaikinti viską kas gyva. Tai iškėlė poreikį surasti kitas priemones, kurios paveiktų visą žmoniją, bet nepakenktų jos elitui. Gal todėl pastaruoju metu stebime, kad kažkodėl tai egzistavę šimtus tūkstančių metų natūralūs gripo, kiaulių, paukščių, o dabar ir šikšnosparnių virusai tapo ypatingai patogeniški. Gal jau ir vėl kažkam parūpo perskirstyti pasaulyje nuosavybę? Ar tik ne todėl žiniasklaidoje atsirado pranešimų, kad pravedus totalinės vakcinacijos politiką susilauksime pirmojo pasaulyje trilijonieriaus – Bilo Geico ir esminių mūsų gyvensenos pokyčių… Manau, kad jau atėjo laikas kiekvienam iš mūsų pagalvoti apie atsakymą į šį klausimą…

Algimantas Kirkutis 1978 m. baigė Kauno medicinos institutą. 1992 m. habilituotas biomedicinos mokslų daktaras. 1979–1993 m. dirbo Kauno medicinos institute (nuo 1989 m. Kauno medicinos akademija), 1981–1985 m. vyr. mokslo darbuotojas, nuo 1992 m. profesorius. 1989–1993 m. akcinės bendrovės „Cordelectro“ generalinis direktorius. Nuo 1993 m. Klaipėdos jūrininkų ligoninės Kardiologijos skyriaus vedėjas ir nuo 2004 m. Širdies aritmijų laboratorijos vadovas. 1998 m. Klaipėdos universitete su kitais įkūrė Sveikatos mokslų fakultetą, jo dekanas.

Kaip manote, kuris iš jų yra teisus, o kuris kliedi?

Vaidas Žemaitis Lekstutis