Jei lietuvių tauta nenori afromigrantų, ji – bailė?

Autorius: Vitas Smilgys Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2015-07-29 13:51:05, skaitė 4100, komentavo 0

Jei lietuvių tauta nenori afromigrantų, ji – bailė?


LDiena.lt fotoreplika

D. Grybauskaitė sako, kad „nereikia bijoti pabėgėlių“. Kaip apskritai vertinti tokį jos išsireiškimą?

Mano akimis, D.Grybauskaitė yra manipuliantė. Ir melagė. Ir persivertėlė. Čia aš ta dalimi, kur ji sako, kad „nereikia bijoti pabėgėlių, jie integruosis“. Netgi problemos esmę išverčia į tą pusę nuduodant, kad jei kažkas realiai vertina situaciją ir prognozuoja, kad su afrojuodaodžių (čia ir toliau LDiena.lt pat.) Afrikos negrų (jie – irgi ES deleguota kvota) gausa situacija Lietuvoje tik blogės – jis yra bailys. O ir nelegalūs ekonominiai migrantai jos humanizuoti po „pabėgėlių“ apvalkalu.

Truputį apie baimę. Baimė – tai prigimtinis savisaugos instinktas, leidžiantis žmogui apsisaugoti. Pvz., aukščio baimė. „Baimė“ yra naudojama ir apkalbose, marginalizavimo procesuose, kur ji yra suvokiama kaipo silpnumas, todėl taip apkalbamas asmuo stengiasi išvengti tokių kalbų. Vienu žodžiu, durk „Esi bailys!“ ir apkalbamasis asmuo turėtų nusileisti: „Ne! Aš nesu bailys! Nagi, daryk ką sumąstęs!“. Taigi, Lietuvos žmonės, vertinant D.Grybauskaitės pasisakymą, turėtų įrodyti, kad jie nėra bailiai, nieko nesuprantantys neišmanėliai ir atstatę krūtines, be jokio pasipriešinimo, pritarti primestai valiai priimt afromigrantų tiek, kiek lieps Briuselis. Arba panorės D.Grybauksaitė įsiteikimo ženklan „aukštesniąjai vadovybei“.

Bet, ačiū visagaliam Googlei. Kad ir ką ta mūsų prezidentė nekalbėtų, JAV statistika, renkanti duomenis ir apie savo negrus, yra negailestinga: jų namų ūkio pajamos („šeimos“, kad paprastiems žmonėms būtų suprantamiau) yra dvigubai mažesnės nei azijiečių ir 66% mažesnės nei baltaodžių – ten visada taip buvo.

Negrai JAV yra diskriminuojami, jiems ten mokami mažesni atlyginimai, jų nepriima į darbą? O kodėl su azijiečiais kitokia situacija? Tikriausiai čia viską lemia sumanumas, darbštumas, tikslų suvokimas ir sugebėjimas jų siekti, bendrumo ir kooperacijos jausmas. Ar tie bruožai yra užkoduoti genetiškai, čia jau tegul atsako mokslininkai, nes vienodai nuožmios aplinkos sąlygos yra tiek, pvz., Kinijoje, tiek Afrikoje.

Aišku, yra išimčių ir tarp negrų, pvz., toks kaip JAV prezidentas B.Obama, kurių pajamos, vertinat bendrą negrų namų pajamų vidurkį, ir „pritraukia“ jas iki tų 66% baltaodžių namų pajamų dydžio. Reiškia, pagrindinės negrų dalies namų pajamos yra dar mažesnės. Beje, veik nepamiršau. Būnant Londone, išmaldos manęs prašė negras, o tamsų vakarą skverelyje alų gėrė ir per nugarą ištuštintas skarbonkes mėtė irgi negrai. Tikriausiai Jos Didenybė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Jungtinės Karalystės ir Jos kitų karalysčių ir teritorijų Karalienė ne viską padarė, kad tie išmaldos prašytojai ir skarbonkių mėtytojai būtų pakankamai integruoti....

Tai ar verta pasitikėti tokių politikų kaip D.Grybauskaitė glostymais ir raminimais, jog „viskas bus gerai“? Vertinant realistiškai, remiantis statistiniais duomenimis JAV, kurioje jau senai viskas yra išsisluoksniavę, tvirtai galima teigti, kad su Afrikos negrų gausėjimu Lietuvoje, situacija ekonominiu – socialiniu aspektu vienareikšmiai prastės, beje, lygiagrečiai programuojasi ir tarprasiniai konfliktai, kurie yra absoliučiai visose šalyse, kuriose yra skirtingos rasinės ir kultūrinės grupės.