Matome, kaip Amerika stačia galva pasineria į naują realybę: imperija nebekontroliuoja naratyvo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/matome... 2020-06-04 11:37:00, skaitė 1001, komentavo 3

Matome, kaip Amerika stačia galva pasineria į naują realybę: imperija nebekontroliuoja naratyvo

"(...) policijos vaidmuo ne saugoti ir tarnauti žmonėms, bet saugoti ir tarnauti imperijai (...)".

Žurnalistė Keitlin Džonstoun (Caitlin Johnstone) su Medium.com skaitytojais pasidalino mintimis, kas dabar vyksta JAV. Tekstas sutrumpintas.

Kartą narsi tauta išsilaisvino iš britų imperijos tironijos, pagimdė laisvę ir demokratiją. Tokie abolicionistai kaip Abraomas Linkolnas, Martinas Liuteris Kingas jaun. ir Malkolmas X padėjo įveikti rasinės nelygybės sistemą, ir dabar tai puikus žmogaus teisių pavyzdys, kurį myli demokratinės, o nekenčia tironiškų režimų valdomos valstybės. (...)

Dabar tai – daugiausia milijardierių planetoje turinti šalis, galingiausia karinė jėga civilizacijos istorijoje. (...) Sukurta sudėtingiausia visų laikų propagandos sistema, orveliškas savų šnipinėjimo tinklas, didėjanti interneto cenzūra ir visa tai gerai prižiūrinti sukarinta policijos galia. (...)

Todėl natūralu tikėtis, kad policininkas, nufilmuotas mirtinai užsmaugiantis žmogų, būtų nedelsiant suimtas ir nuteistas dėl žmogžudystės. (...)

Bet tu supranti, kad policijos vaidmuo ne saugoti ir tarnauti žmonėms, bet saugoti ir tarnauti imperijai, tas pats ir su kariškiais. (...)

Štai tai mes dabar matome. Matome, kaip kaktomuša susiduria Amerikos politinės, žiniasklaidos ir švietimo institucijos, kurios pasakoja, kokia yra Amerika, ir realybė, kokia šalis yra iš tikro. (...) Liberaliosios demokratijos kaukė nukrenta.

Matome žmones, apsiaustus institucinio rasizmo, ekonominių sunkumų ir pandeminio viruso. (...)

Kas kontroliuoja naratyvą, kontroliuoja pasaulį. Ši imperija nebekontroliuoja naratyvo. Po ilgo laiko gali pasirodyti, kad tai gerai. Saulės šviesa dezinfekuoja geriausiai, o tiesa visada aukščiau už fikciją.

Šaltinis: medium.com