Pasirengimas dabartinei koronaviruso isterijai prasidėjo labai seniai: nepasiteisinę panikos scenarijai kuriami toliau

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/korone... 2020-06-19 12:31:00, skaitė 1135, komentavo 1

Pasirengimas dabartinei koronaviruso isterijai prasidėjo labai seniai: nepasiteisinę panikos scenarijai kuriami toliau

Sergejus Kurginianas.

Teatro režisierius, politologas Sergejus Kurginianas įsitikinęs, kad koronaviruso epopėja greitai nesibaigs, – jo manymu, pandemija sukels ne tik psichologines ir socialines-ekonomines problemas, bet ir visame pasaulyje pradės rimtas politines transformacijas.

S. Kurginiano teigimu, vienas pagrindinių intelektualinių centrų Vakaruose – Londono Imperatoriškasis koledžas, su kuriuo tiesiogiai susiję žymiausi britų epidemiologai seras Rojus Malkolmas Andersonas (Sir Roy Malcolm Anderson) ir jo globotinis Nilas Fergiusonas (Neil Ferguson), kurie šių metų kovą paskelbė mirtingumo nuo koronaviruso statistiką. Paskelbti duomenys šokiravo, todėl JK, JAV, Prancūzijoje ir kai kuriose kitose valstybėse buvo įvestos griežtos karantino priemonės.

S. Kurginianas įrodinėja, kad pasirengimas dabartinei koronaviruso isterijai prasidėjo labai seniai. Tai galima sužinoti pasidomėjus, kokie žmonės susiję su CEPI – Pasirengimo epidemijai koalicija. Ši organizacija 2017 m. sausį įsteigta kompanijos THE WELLCOME TRUST ir kompanijos BILL & MELINDA GATES FOUNDATION. Norvegijos sostinėje Osle veikianti CEPI įkurta Davose (Šveicarija), ji turiu savo biurus Londone ir Vašingtone. CEPI tikslas – kurti vakcinas, remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis.

CEPI – didžiausia pasaulyje iniciatyva koronaviruso vakcinai kurti.

Bilas Geitsas (Bill Gates) CEPI įkūrimui skyrė 460 mln. dolerių. THE WELLCOME TRUST yra farmacijos gigantės GlaxoSmithKline (GSK) akcininkė, su šiomis kompanijomis daugelį metų aktyviai bendradarbiauja R. M. Andersonas.

R. M. Andersonas su N. Fergiusonu ne pirmąsyk vadovauja grupėms, kuriančioms panikos scenarijus. Anksčiau jie "sėkmingai" modeliavo snukio ir nagų ligos Britanijoje pasekmes: sunaikinti keli milijonai galvijų, o tai sukėlė rimtas pasekmes šalies kaimui. Vėliau panikos scenarijus sukurtas paukščių gripui. Metodai, kuriuos R. M. Andersonas ir N. Fergiusonas tuomet naudojo, labai primena tuos, kurie naudojami dabar koronavirusui. Juos pats N. Fergiusonas vadina "įsikišimo strategija".

Nors N. Fergiusonas yra liūdnai pagarsėjęs kaip ekspertas, kadangi jo sukurti modeliai pasirodė esą klaidingi, tačiau jo svaiginančiai karjerai tai nesutrukdė. 2012 m. jis tapo Imperatoriškojo koledžo infekcinių ligų epidemiologijos katedros vadovu, o dar po dvejų metų ėmė vadovauti Nacionaliniam medicinos tyrimų institutui prie JK Sveikatos apsaugos ministerijos (DHSC).

S. Kurginianas įsitikinęs, kad N. Fergiusono koronavirusui skirta prognozė klaidinga, tai patvirtina nemažai ekspertų ir rimtų organizacijų. Tačiau ši prognozė toliau naudojama pasaulyje, ir jau daug ką jame pakeitė.

Tačiau, anot S. Kurginiano, N. Fergiusonas – tik menka žuvelė stambių struktūrų ir veikėjų žaidime. Kas tos struktūros ir veikėjai?