Jei palaikai ES ir NATO, neverk dėl pabėgelių ir imigrantų!

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/08... 2015-08-10 15:25:35, skaitė 2195, komentavo 0

Jei palaikai ES ir NATO, neverk dėl pabėgelių ir imigrantų!

Galbūt kai kam šitokia straipsnio antraštė gali pasirodyti kiek keistai: ką turi bendro masinė imigracija ar Europos Sąjungos (ES) pabėgelių priėmimo kvotos su ES ir NATO? Ogi labai daug, jei tik pasižiūrėtume į priežastis, kodėl iš viso yra tokie pabėgeliai, kuriuos priimti reikalauja Briuselio biurokratai.

Konkrečiai kalbant apie pabėgelius, kurių 250 priimti reikalaujama priimti Lietuvoje, tai absoliuti jų dauguma – iš Sirijos, kur jau ne vieneri metai kaip vyksta karas su šalyje siautėjančiais islamistais; likę, iš kitų sunkiomis aplinkybėmis gyvenančių šalių.

Kaip tikriausiai žinome, esamo karo Sirijoje priežastis, lygiai taip pat kaip ir konfliktų Libijoje, Irake, Afganistane bei kitur, tai pačių Vakarų, t. y. JAV ir ES, kišimasis į svetimų šalių reikalus, su tikslu prisiplėšti kiek įmanoma daugiau gamtinių išteklių ir savo dispozicijai pajungti kiek įmanoma daugiau pigios darbo jėgos.

ES kartu su JAV pačios sukelia chaosą Artimųjų rytų bei kituose pasaulio regionuose, ko pasekoje kyla neretai tų pačių Vakarų sukurstomi ir palaikomi pilietiniai karai, sukuriantys milžiniškus pabėgelių ir kitokių migrantų srautus sukeliančias humanitarines krizes.

Tad, žvelgiant į problemą iš esmės, galima sakyti, jog pati ES yra kalta dėl į ją besiveržiančių pabėgelių: jeigu ne Vakarų kurstomi karai ir neramumai, vargu ar būtų pagrindo žmonėms imti ir bėgti iš savų kraštų.

Atrodo, kad šiuo atveju puikiai tinka liaudies posakis „pats muša, pats rėkia“: vykdydami agresyvią užsienio politiką, Vakarai patys sukuria humanitarines katastrofas egzotiškuose regionuose, o paskui tūlas „patriotas“ ima ir verkšlena apie taip vadinamą pabėgelių ir imigrantų „invaziją“ į ES šalis.

Būtent šitokį atvejį antradienį galėjome pamatyti Rygoje, kur vyko dešiniųjų elementų organizuotas mitingas prieš ES pabėgelių kvotas (Latvijoje kvota – taip pat 250 asmenų): jame dalyvavo taip pat ir vadinamųjų Lietuvos tautininkų atstovai.

Žinoma, vargu ar kas nori tų pabėgelių Latvijoje ar toje pačioje Lietuvoje, tačiau nuo to niekur nedingsta faktas, kad patys Vakarai ant savęs ir užsitraukė masinės imigracijos problemą, dėka savo vykdomos karinės agresijos ir nevaržomo Trečiojo pasaulio šalių ekonominio išnaudojimo, kurį vykdo stambusis transnacionalinis finansų bei pramonės kapitalas.

Reikalas yra tame, kad, apskritai paėmus, dėl savo pozicijos globalinio kapitalo sistemoje, JAV ir ES yra morališkai ir visaip kitaip atsakingos už nuskurdintųjų šalių, iš kurių plūsta pabėgeliai, padėties. Todėl, tęsiant savo imperialistinę karinio pavergimo ir ekonominio išnaudojimo politiką, Vakarams atsisakyti priimti šiuos pabėgelius būtų mažų mažiausiai veidmaininga.

Tai – noras nevaržomai plėšikauti ir kelti humanitarines katastrofas, bet „nusiplauti“ nuo neišvengiamų šitokių karinių ir ekonominių avantiūrų padarinių, su kuriais šiandien ir susiduria masinę imigraciją ir vadinamąjį „multikultūralizmą“ patirianti Europa.

Blaiviai mąstydami ir nevyniodami žodžių į vatą, galime pasakyti, kad tas pats „multikultūralizmas“, kurį vien tik jo simptomų lygmenyje karštai kritikuoja dešinieji „patriotai“, yra nuosekli kapitalistinio išnaudojimo, imperialistinio Trečio pasaulio šalių pavergimo pasekmė.

Arba mes palaikome Vakarus, NATO ir ES, t. y. tuos, kurie kelia didžiausią skurdą ir chaosą pasaulyje, ir tuo atveju esame vienaip ar kitaip priversti prisiimti politinę atsakomybę ir įsileisti didesnį ar mažesnį pabėgelių ir imigrantų skaičių; arba, jeigu tikrai nenorime masinio pabėgelių bei kitokių atvykėlių antplūdžio, tai ne tik žodžiais, bet ir veiksmais atsiribokime nuo to, ką daro vadinamasis „civilizuotasis“ Vakarų pasaulis, nutraukdami ryšius su NATO ir ES ekonominiu ir kariniu imperializmu ir viso pasaulio akivaizdoje pasmerkdami ne tik šiuolaikinę Vakarų savivalę, bet ir šimtmečius besitęsiantį Afrikos ir kt. regionų šalių pavergimą ir išnaudojimą.

Jei taip jau norime būti nuolankiais ES ir NATO talkininkais, tuomet nebėkime nuo atsakomybės už savo veiksmus ir priimkime netgi ne 250, ne 500, o 1000 ir daugiau pabėgelių! Juk „nepriklausomos“ ir „demokratinės“ Lietuvos kariškiai šiuo metu, tarp kita ko, dalyvauja JAV imperialistams vykdant negailestingą karinę Afganistano okupaciją, ką bekalbėti apie gausias sisteminės žiniasklaidos bei „padorių“ piliečių ir patriotėlių liaupses su „Putleriu“ kovojančiam „Vakarų pasauliui“.

Jei palaikai ES ir NATO, mielas „patriote“, tada malonėk priimti ir minias tų, kurie tiesiogiai nukentėjo nuo tavųjų „laisvės ir demokratijos“ nešimo avantiūrų, – šitaip reikėtų pasakyti kiekvienam tautininkėliui, kuris verkšlena dėl pabėgelių ir imigrantų, bet palaiko Vakarus.

Tuo tarpu jei Lietuva tikrai nori elgtis padoriai, žmogiškai ir sąžiningai, bet tuo pačiu nenori terliotis rankų su pabėgelių miniomis ir imigracijos gimdoma etnine įtampa, tada belieka tik vienas variantas, įvardytas viršuje: griežtas atsiribojimas nuo ES ir NATO bei transnacionalinio kapitalo veiksmų ir politikos, šių struktūrų nusikaltimų prieš žmoniją viešas pasmerkimas.

Tada ir tik tada mes turėsime pilną teisę pasakyti, kad mums imigrantų minios nereikalingos, nes prie jų pažeminimo ir  išvijimo mes neprisidėjome. Bet vargu, ar tai supras „mūsų“ valdžia kartu su dešiniųjų „patriotų“ klika: jie verčiau, kaip kad jų kolegos Latvijoje, atpirkimo ožiu darys pačius pabėgelius ir imigrantus ir žongliruos pigiais populistiniais lozungais, negu pripažins, kad dėl viso šito Vakarai patys ir kalti.