Pandemijos metu priešai pavojingą dezinfomaciją labiausiai skleidė prieš ES, NATO ir PSO

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pandem... 2020-07-02 12:28:00, skaitė 1231, komentavo 7

Pandemijos metu priešai pavojingą dezinfomaciją labiausiai skleidė prieš ES, NATO ir PSO

Kovotojai su dezinformacija: Arnoldas Pranckevičius, Mažvydas Kunevičius, Rita Miliūtė.

Kai tautiniai, LT mokesčių mokėtojų pinigais apmokami propagandistai ir melo skleidėjai ima kalbėti apie priešiškų jėgų skleidžiamą dezinformaciją, juos suprasti visada nėra lengva.

Nes, kai valstybės instititucijų paprašoma pateikti tokios skleidžiamos dezinformacijos tęstinį sąrašą su pavyzdžiais, tai atsisakoma padaryti. Apie tai dar prieš metus skelbėme publikacijoje „Kokias konkrečiai propagandines atakas Rusija vykdo prieš Lietuvą, ES ir NATO – tarnybinė paslaptis“.

Ne išimtis ir valstybinio transliuotojo, vadovaujamo Monikos Grabačiauskaitės-Budrienės, liepos 1 d. laida „Dienos tema“, kurią vedė patyrusi, ilgametė Lietuvos propagandistė Rita Miliūtė.

Paaiškėjo, kad Lietuvos kariuomenė suskaičiavo, jog „per birželį klaidinančios informacijos apie koronavirusą sumažėjo perpus, jeigu palygintume su praėjusiais mėnesiais“.

„Lietuvos informacinėje erdvėje nuo vasario užfiksuota beveik 1 500 tokių pranešimų“, - skelbia valstybinis transliuotojas straipsnyje „Dezinformacija karantino metu: nuo konspiracinių teorijų apie COVID-19 kilmę iki siūlymų nesiprausti“.

Laidoje buvo kalbinami Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento vyriausiasis specialistas Mažvydas Kunevičius ir Europos Komisijos delegacijos Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

„Matėme per šią pandemijos erą ar laikotarpį labai skirtingą dezinformaciją. Viena buvo labiau buitinė: kaip nesiprausti, dėl kaukių, dėl paties viruso kilmės ir dėl galimybės išgyti arba ne.

Kita, sakyčiau, buvo labiau žalinga informacija, kuri buvo kryptingai planuota ir skleista, ypač nukreipta prieš valstybių narių sveikatos sistemas ir prieš pačią ES, NATO, taip pat PSO (PSO, tai Pasaulio sveikatos organizaija, apie tai plačiau skelbėme publikacijoje „JAV prezidentas D. Trampas: šiandien mes nutraukiame ryšius su Pasaulio sveikatos organizacija“ekspertai.eu past.)“, - atskleidė A. Pranckevičius.

M. Kunevičius paaiškino, kaip žmonėms atskirti, kur yra patikimas kanalas, o kur dezinformatorių siunčiami pranešimai.

„Dabar gyvename informacijos amžiuje ir atsirinkti, kuri informacija patikima, kuri nelabai, – sudėtinga, ypač kai tiek daug informacijos šaltinių. Kaip visą laiką sakome, reikia pasirinkti oficialius informacijos šaltinius (LRT, DELFI ir t.t. – ekspertai.eu past.)“, - išaiškino specialistas.

A. Pranckevičius taip pat pranešė, kad, pavyzdžiui, Italijoje „Rusijos vaidmuo buvo pats didžiausias dezinformacijos kontekste“.

„Mūsų žvalgybos ir kitos tarnybos rodo, kad Rusijos vaidmuo buvo pats didžiausias dezinformacijos kontekste, išnaudojant labai sudėtingą situaciją, žmonių natūralų pyktį ir emociją“, - informavo Europos Komisijos delegacijos Lietuvoje vadovas.

A. Pranckevičius nurodė, kad „Europos Komisija visai neseniai išleistame raporte įvardijo ir 2 užsienio valstybes“.

„Būtent Rusiją ir Kiniją, kurios, mūsų manymu, sistemiškai prisidėjo skleidžiant dezinformaciją pandemijos metu“, - pasakė Europos Komisijos delegacijos Lietuvoje vadovas.

Visą pokalbį-šedevrą galima žiūrėti čia: