Nacionalinis susivienijimas dalyvaus Seimo rinkimuose

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2020/0... 2020-07-14 18:29:00, skaitė 908, komentavo 8

Nacionalinis susivienijimas dalyvaus Seimo rinkimuose

Nacionalinis susivienijimas dalyvaus 2020 metų Seimo rinkimuose. Partija pateikė dokumentus ir liepos 13 dieną Vyriausiosios rinkimų komisijos buvo oficialiai užregistruota kaip rinkimų kampanijos dalyvė.

„Rinkimuose pasiūlysime tautai esminę alternatyvą – galimybę pagaliau susigrąžinti valstybę į savo rankas ir patiems save valdyti. Savanoriškas suverenių galių atsisakymas arba vengimas jomis naudotis taip, kaip tai daro Višegrado ir kitos savo nacionalinius interesus tvirtai ginančios ES šalys, jau įgijo tokį mastą, kad tampa Lietuvos išlikimo klausimu. Prarasta valstybingumo pajauta ir nesugebėjimas apsispręsti, kas esame ir kuo norime būti – suverenia valstybe ar aklai Briuselio direktyvas vykdančia ES provincija, yra gelminė Lietuvą kamuojančių ir išnykimo link stumiančių ekonominių, socialinių, politinių ir net saugumo problemų priežastis. Vis labiau fasadinis valstybingumo pobūdis lemia, kad bet kokio – istorinio, ekonominio, socialinio, teisminio teisingumo matu yra ne bendrasis šalies piliečių gėris, bet visuomenei savo valią primetančių galingų ir įtakingų grupių siauri interesai. 

Ne vienerius metus nesiekdami valdžios dirbome parengiamąjį ugdomąjį darbą, kad kuo daugiau piliečių nusiimtų rožinius propagandos uždėtus akinius ir suprastų tikrąją Lietuvos padėtį.  Dabar atėjo laikas dalyvauti rinkimuose, nes kito būdo įgyvendinti mūsų puoselėjamą kitokios Lietuvos – orios, teisingos, laiduojančios gerovę ne tik išrinktiesiems, bet visiems sąžiningai savo šaliai dirbantiems piliečiams – paprasčiausiai nėra. Mes sakome: atėjo laikas esminiams pokyčiams ir tikimės būti išgirsti“,  – sprendimą komentuoja partijos pirmininkas Vytautas Radžvilas. 

Kaip atkreipia dėmesį Nacionalinio susivienijimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Sinica, partija vienija daugybę patriotiškų pažiūrų žmonių, kurių absoliuti dauguma niekada nepriklausė jokioms kitoms partijoms ir kurie apima visas socialines, išsilavinimo ir amžius grupes nuo moksleivių ir verslininkų iki partizanų ir kitų rezistentų.

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas buvo formaliai įsteigta tik šį balandį, tačiau tęsia daugiau nei dešimtmetį vykdomos pilietinės veiklos tradiciją. Partijos branduolį sudaro judėjimuose Kitas pasirinkimas, Tautos forumas, jaunimo sambūryje Pro Patria veikiantys asmenys. 2019 metais šio judėjimo lyderis VU profesorius Vytautas Radžvilas su komitetu dalyvavo Europos Parlamento rinkimuose ir juose gavo apie 42 tūkstančius (3,3 proc) balsų. Šiuo metu aktyviai steigiami partijos skyriai ir telkiami aktyvistai visoje Lietuvoje.