S. Skvernelio – A. Verygos paskelbtas karantinas yra klastotė, paremta melu

Autorius: SAM Šaltinis: laisvaslaikrastis.lt/... 2020-08-10 19:02:00, skaitė 3918, komentavo 15

S. Skvernelio – A. Verygos paskelbtas karantinas yra klastotė, paremta melu

Vyriausybė klastoja covid-19 statistiką, kad įvestų karantiną ir uždarytų šalį ir jos žmones

Aurimas Drižius

Įstatymai numato, kad gripo epidemija skelbiama tada, kai susirgimų skaičius per savaitę 10 tūkst. gyventojų siekia 100 ir daugiau.

Tačiau Skvernelio vyriausybė paskelbė koronos pandemiją ir ja remdamiesi įvedė totalų karantiną, uždarė šimtus tūkstančių žmonių remdamiesi suklastota statistika.

Mat korona virusas per šešis mėnesius nustatytas tik 2260 žmonių, iš kurių 1670 jau pasveiko. Šiuo metu serga tik keli šimtai žmonių, tačiau jie niekaip negali pasiekti tos statistikos – 100 susirgimų 10 tūkst. žmonių – kad būtų galiam skelbti epidemiją, o kartu su ja – ir visas tas Skvernelio – Verygos sugalvotas nesąmones, kaip verslo uždarymas ir pan. Kartu vyriausybė, paskelbusi karantiną, ėmė milžiniškais kiekiais vogti biudžeto pinigus per įvairius fiktyvius pirkimus „kovai su pandemija“.

„Liepos 31 d. buvo paskelbtas valstybinės ekstremaliosios situacijos vadovo sprendimas dėl didelės ir mažos rizikos savivaldybių nustatymo. Vadovaujamasi visa eile teisės aktų, kuriais nuo rugpjūčio 3 iki 9 dienos buvo nuspręsta paskaičiuoti tam tikrą sergamumo rodiklį, ir čia prasideda cirkas su skaičiais, – mano Visuomenės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė dr. Nendrė Černiauskienė (nuotr. viršuje), – dar kartą pasitikrinau ir žinau, kad įsakymas dėl pasirengimo gripo pandemijai nėra pakeistas ir jame nurodyta, kad epidemija skelbiama tada, kai susirgimo skaičius ne mažesnis kaip 100 dešimčiai tūkstančių gyventojų per savaitę. Matyt, kad tokius skaičius sugebėtų paskaičiuoti ir tie moksleiviai, kurie nesugebėjo išlaikyti matematikos egzamino – t.y. epidemija skelbiama, kai serga 100 žmonių iš 10 tūkst.

Tačiau vyriausybės sprendimuose po gegužės mėnesio atsiranda santykiniai rodikliai. Tas susirgimo covid-19 rodiklis yra apskaičiuojamas mistiniu būdu – t.y. pateikiamas vadinamas „apvalus rodiklis“ – t.y. 35 Molėtų rajone, ir 21 susirgimas Panevėžyje 100 tūkst. gyventojų. Tačiau visi kiti duomenys, SAM duomenimis, yra tokie : iš sunkesnių ligų 2019 m. yra minimos kraujotakos ligos ir susirgimų skaičius siekia 29 šimtui tūkstančių gyventojų, endokrininės ligos – 19 susirgimų 100 tūkst. gyventojų. Ką daryti su tais skaičiais? Čia kaip tame anekdote – trys plaukai – daug ar mažai? Sriuboje daug, o ant galvos – mažai. Čia gal reikėtų atsižvelgti ir į gyventojų tankumą – pvz., Kinijoje, kur pandemija paplito, viename kv. kilometre gyvena 139, Italijoje – 201, Honkonge – 6,5 tūkst. žmonių viename km. Lietuvoje šis rodiklis yra 45 žmonės viename kv. kilometre. Jeigu turime supainiota statistiką, tai žmonių skaičius gyvenamajame plote mums leistų paskaičiuoti, kokia yra situacija su susirgimais. Ir kaip mums reikėtų elgtis, neizoliuojant žmonių, valstybės ir verslo. Už visų šių skaičių slepiasi ilgametis valstybės valdančiųjų melas.

Turime tokį nuostabų įstatymą „Jaunimo politikos pagrindų įstatymas“, ir jame nurodyta, kad jaunas žmogus yra nuo 14 iki 29 metų amžiaus. Tačiau vidutinis gimdančių moterų skaičius yra 29 ir daugiau metų. Vadinasi, skaičius yra apgaulingi.

Rugpjūčio 7 d. Seime vykusioje spaudos konferencijoje „KORONAVIRUSAS – Lietuvos politikos lakmusas“, Lietuvos Visuomenės Tarybos Sveikatos ir socialinės apsaugos darbo grupės vadovė ir Visuomenės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė dr. Nendrė Černiauskienė pateikė dar šūsnį informacijos apie tai, kaip šalies gyventojams meluoja vasalinės Lietuvos valdžios atstovai.