Lietuvos užsienio reikalų ministerija kursto baltarusius kelti protestus

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-08-11 17:32:00, skaitė 1027, komentavo 1

Lietuvos užsienio reikalų ministerija kursto baltarusius kelti protestus

Baltarusijos Respublikos prezidento rinkimų išvakarėse Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atvirai paragino dabartinio prezidento Aleksandro Lukašenkos oponentus dalyvauti protesto akcijose iškart po rinkimų

"Diena po rinkimų ir yra pati esminė. Pačių rinkimų dieną neprognozuočiau, kad vyktų kažkas tokio ypatingo. (...) Svarbu pirmoji diena po rinkimų, kai bus paskelbti rezultatai vienokie ar kitokie. Tada labai svarbu valdžios ir opozicijos reakcija į tuos rezultatus. Čia ir matysis, kiek visuomenė subrendusi tam posūkiui, pokyčiams, kiek didesnė baimė ar negalėjimas toliau gyventi tose sąlygose, kokios yra dabar. Čia priklausys jau nuo pačių Baltarusijos žmonių ir tikrai tik jie patys gali nuspręsti", – "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė Linkevičius.

— Lietuvos žmonėms kyla klausimas — ar Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovo žodžiai nėra grubus kišimasis į kaimyninės nepriklausomos valstybės vidaus reikalus?

— Nikolajau, ar skambinai savo artimiesiems iš Baltarusijos? Ką jie šneka apie įvykius, vykstančius Baltarusijoje? Sprendžiant iš Lietuvos žiniasklaidos pateikiamos informacijos, padėtis ten labai įtempta ir gresia peraugti į tokias riaušes kaip prieš septynerius metus Kijeve.

— Jie nieko gero nepasakė. Vakar vyriausias sūnus, anksčiau tarnavęs armijoje, beveik buvo lydimas į karinės registracijos  tarnybą ir buvo informuotas, kad gali būti iškviestas į atsargos kariškių būrį. O reguliariosios armijos vienetai buvo patraukti į Minską. Mano artimieji bijo net kitą savaitgalį net išeiti iš namų. Jie sako, kad net nebalsuos.

— Man atrodo, kad mūsų užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus susirūpinimas dėl Baltarusijos rinkimų skaidrumo stokos yra pagrįstas ...

— O man atrodo, kad mūsų užsienio reikalų ministerijai nederėtų daryti tokių provokuojančių pareiškimų tiesiogine prasme Baltarusijos rinkimų išvakarėse. Linkevičius kviečia baltarusius po rinkimų į barikadas? Ar jis nori, kad baltarusiai pakartotų Ukrainos "Euromaidaną", kuris paskatino kraujo praliejimą ne tik Kijeve, bet ir Ukrainos rytuose?

— Na, kodėl būtinai kraujo praliejimą? Lietuva linki tik gero baltarusiams ir kad dabartinis prezidentas Aleksandras Lukašenka nenaudotų jėgos prieš opoziciją taikių mitingų metu.

— O ką mūsų Linas Linkevičius jau žino, kad taikūs mitingai tikrai prasidės po rinkimų? Iš kur jis įgijo tokį pasitikėjimą? Gal mūsų diplomatai Baltarusijoje jau yra pasirengę, kaip ir 2013 metais Kijeve, padėti Baltarusijos revoliucionieriams pinigais ir ginklais? Man atrodo, kad Linkevičius baltarusiams linki ne gero, o kruvinos revoliucijos! Laukiu, kol Lietuvos politikai bėgs į Minską šaukti iš opozicijos tribūnos "Šlovė Baltarusijai! Didvyriams šlovė! “.

— Manau, kad Lukašenka sandariai uždarys visas sienas ir neleis Lietuvos ir kitų politikų kurstytojams net patekti į šalį. Jis net mūsų stebėtojų neįsileido. Tik taip jis mato išgelbėjimą.

— Na, tikėkimės ir paties Lukašenkos, ir jo politinių oponentų apdairumo, kad jie neleis kraujo pralieti. Šiandien labai jaudinuosi dėl savo artimųjų ir draugų Baltarusijoje.