Kol baltarusiai lieja kraują, ukrainiečiai jau valgo Maidano vaisius: Ukrainoje Zelenskis Hanuką padarys valstybine švente (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-08-14 19:38:00, skaitė 1195, komentavo 4

Kol baltarusiai lieja kraują, ukrainiečiai jau valgo Maidano vaisius: Ukrainoje Zelenskis Hanuką padarys valstybine švente (video)

Šiuo metu Ukrainoje yra trys valstybinės religinės šventės: Kalėdų, Velykų ir Trejybės. Žydų tautybės Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis pasiūlė į valstybinių švenčių sąrašą įtraukti žydų, musulmonų ir krikščionių iškilmingas religines datas. Liepos 30 dieną jis pasirašė įsaką Nr.303/2020 dėl valstybinio statuso suteikimo šventėms Pesach, Roš a-Šana, Hanuka ir kitoms. Į šį sąrašą buvo įtraukta Ramazan-bairam, Kurban-bairam ir Vakarų krikščionių Velykos.

Apsvarstyti klausimą pavesta ministrų kabinetui kartu su Visos Ukrainos bažnyčių taryba, Ukrainos nacionalinės atminties institutu ir religinėmis organizacijomis. Kartu jos turi parengti įstatymo projektą, kuris po to bus teikiamas svarstyti Aukščiausiai radai.

Įsake sakoma, kad šio siūlymo tikslas yra užtikrinti piliečių konstitucines teises ir laisves, realizuoti lygias teises, galimybes visų tikinčiųjų, daugiatautės ir daugiakonfesinės Ukrainos visuomenės istorijos, kultūros ir tradicijų gerbimas.

Charkovo gyventojas Eduardas Chodos, nenuilstantis kovotoja su fašistine Chabad-Liuvavič sekta, rugpjūčio 12 dieną paskelbtame video sako, kad žydų tautybės yra ne tik prezidentas Zelenskis, šios šalies premjeras irgi yra žydų tautybės, kaip ir didelė dalis Aukščiausiosios Rados narių, kurią jis vadina Knesetu, o Ukrainą – Chazarų Kaganatu.

Chodoso nuomone, musulmonų ir krikščionių religinių švenčių įteisinimas tėra maskuotė įteisinant žydų šventes. Jis tai vaizdingai paaiškina savo video (43:30) Holokausto pavyzdžiu. Ši istorija prasidėjo 1997 metais, kuomet chabadnikai kreipėsi į Niujorko rajono teismą, kad pripažinti žydus nukentėjusia puse per Holokaustą. Be žydų nurodomi čigonai, homoseksualistai ir psichiniai ligoniai. „Dabar visi prisimena tik žydų aukas“, - sako Hodos.

Baltarusiai, griaunantys savo valstybę, turėtų pagalvoti ar jie nori savo šalį paversti Chazarų Kaganatu, kaip tai įvyko Ukrainoje?

Nuorodos:

https://jewish.ru/ru/news/articles/193721/

https://strana-ua.turbopages.org/s/strana.ua/news/281653-hlavnye-prazdniki-iudeev-musulman-i-katolikov-v-ukraine-stanut-hosudarstvennymi.html