N. Venckienė. Dievas turi savo planą. Teisėjas R. Jurgaitis įtariamas kyšininkavimu

Autorius: Neringa Venckienė Šaltinis: http://alkas.lt/2020/08/18/n-v... 2020-08-18 11:56:00, skaitė 1342, komentavo 3

N. Venckienė. Dievas turi savo planą. Teisėjas R. Jurgaitis įtariamas kyšininkavimu

Garliavos šturmas | stop kadras

Kai 2012 m. gegužės 17 d. Generalinis komisaras Saulius Skvernelis, palaiminus Prezidentei Daliai Grybauskaitei, pritarus konservatoriams, liberalams ir socialdemokratams, tuo metu atsiuntė 240 policininkų su antstole S. Vaicekauskiene jėga atimti seksualiai pedofilų išnaudotą aštuonerių metukų Deimantę Kedytę, mano brolio Drąsiaus Kedžio dukrą, atrodė, kad su pedofilais, jų gynėjais, užtarėjais kovoti nėra jokių galimybių. Tokios mintys dar labiau lindo po to, kai buvo nuteisti Drąsiui mergaitę padėję auginti mano seni tėvai, nesavanaudiškai vaiką gynę žmonės, kai man buvo sukurta dešimtys baudžiamųjų bylų… Kai pedofilus ginanti Lietuvos valdžia sugebėjo mane patalpinti į kalėjimą…

Šiuo metu situacija pasikeitusi. Jungtinių Amerikos Valstijų teisėsauga nesutiko manęs išduoti dėl 35 kaltinimų. Dėl likusių keturių į mano rankas pateko nuo 2012 m. gegužės 17 d. slėptas video įrašas, kurio niekas, išskyrus įtariamus pedofilus ir L. Stankūnaitę gynusius, nebuvo matęs, ir kuris patvirtina išsigimėlišką vaiką pagrobusių asmenų elgesį.

Nepaisant akivaizdžių faktų, kad JAV teismas 2018 metais aiškiai pasakė, kad Neringa Venckienė kaip organizuotos grupės vadeiva negali būti teisiama, nes nėra jokių įrodymų, Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija, susidedanti iš Raimundo Jurgaičio, Nijolės Matuzevičienės, Virginijos Žindulienės, žinodama JAV teismo sprendimą, 2019 m. nuteisė neva egzistavusios organizuotos grupės narius, iš nekaltų žmonių „vargšams nukentėjusiesiems“ G. Černiauskui, L. Stankūnaitei, Miliniams, jų dukrai Simonai Milinytei ir sūnui Nojui Arnoldui Miiniui, G. Sakalinskaitei – Ūsienei, S. Vaicekauskienei, F. Kraujutaitytei priteisė tūkstantines sumas. Gauja, kurios dalyviai vienas kito nepažinojo? Kurių turtą tikrino advokatas G. Černiauskas ir ikiteisminį tyrimą atliekančiai tyrėjai A. Gecevičienei patarimus dalijo M. Milinienė? Teisėjas R. Jurgaitis svarbiausiais ir vieninteliais įrodymais byloje rėmėsi etatinių liudytojų V. Keršio, A. Kuznecovaitės ir M. Kuprevičiaus parodymais, nors Klonio gatvėje buvo apsilankę tūkstančiai žmonių, tačiau jais nesidomėjo ir jų nekvietė. Jokių kitų įrodymų dėl sekimų byloje nebuvo, bet to R. Jurgaičiui užteko. Nuteisė už „nukentėjusiųjų“ G. Černiausko, L. Stankūnaitės, Milinių, G. Sakalinskaitės – Ūsienės, S. Vaicekauskienės, F. Kraujutaitytės sekimą prie jų namų. Tai kodėl šie turtuoliai nepateikė įrašų iš video kamerų, sumontuotų prie jų namų? Sekė L. Stankūnaitę, kuri važiavo Kriminalinės policijos biuro automobiliu, kuriame sėdėjo keli policijos darbuotojai, bet nei vienas nenufilmavo seklių?

120 teismo posėdžių, keletas metų bylinėjimosi žmonėms, kurie nieko blogo nepadarė. Rūpinosi nuskriaustu vaiku ir jo likimu.

Skaitai tokį teisėjo Raimundo Jurgaičio nuosprendį ir šlykštiesi.

Ne kitaip teisėjas R. Jurgaitis išnagrinėjo mano tėvų Kedžių ir mamos sesers A. Skučienės apeliacinį skundą dėl Deimantės grobimo 2012 m. kovo 23 d. Nuteisė juos už tai, kad tą kartą jie sutrukdė prievarta pagrobti Deimantę, nors atėjūnai sužalojo ne tik juos, bet ir mergaitę, dėl ko vaikui buvo nustatytas potrauminio streso sindromas.

Ar atsitiktinai abi bylos galėjo patekti tam pačiam R. Jurgaičiui? Netikiu.

O kaip šiandieną teisėjas Raimundas Jurgaitis jaučiasi tarp tų, kurie buvo neliečiami ir nebaudžiami? Šalia Eligijaus Masiulio, Viktoro Kažio, Egidijaus Laužiko, Aido Giniočio ir kitų, įtariamų korupcija?

Tikriausiai Dievas turi savo planą. Aš tikiu ir laukiu tos dienos, kai visi išsigimę pareigūnai, dangstę pedofilus, ėmę iš jų kyšius ir persekioję vaiką gynusius, sulauks bausmės. Labai labai lėtai, bet ryškėja tokio plano kontūrai…

P.S. Teisėjas R. Jurgaitis iki šiol nebuvo teistas už pedofiliją ar kyšininkavimą