Mavrodis vėl ėmėsi seno, išbandyto finansinės piramidės būdo – dabar jau PAR

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/08/the-... 2015-08-19 11:12:39, skaitė 4424, komentavo 0

Mavrodis vėl ėmėsi seno, išbandyto finansinės piramidės būdo – dabar jau PAR


Buvęs MMM reklaminis veidas – Lionia Golubkov | youtube foto

Sergejus Mavrodis, praleidęs ketverius metus kalėjime už finansinės piramidės MMM sukūrimą Rusijoje, panašu, jog nutarė vėl išbandyti šią schemą, tačiau dabar jau PAR. Apie tai praneša The Citizen.

Leidinys primena, jog 1990-aisiais dėl MMM milijonai Rusijos piliečių (ir net lietuvių) prarado savo santaupas. Už sukčiavimą Mavrodis praleido kalėjime ketverius metus, o 2011 jis paleido Rusijoje dar vieną piramidę – MMM-2011.

Dabar gi, analogiška schema buvo išbandyta PAR (Pietų Afrikos Respublika). Patys organizatoriai vadina tai „finansiniu socialiniu tinklu“ ir „eilinių žmonių bendruomene, kur žmonės neatlygintinai padeda vieni kitiems, – toks pasaulinis savitarpio pagalbos fondas“. „Tai pirmas žiedelis kažko naujo, šiuolaikiniame bedvasiame ir negailestingame godumo ir tvirtos valiutos pasaulyje. Čia tikslas ne pinigai. Tikslas – sugriauti neteisingą finansinę šio pasaulio sistemą. Finansinė apokalipsė!“ – sakoma oficialiame piramidės tinklapyje.

Organizatoriai žada 30% kasmėnesinių pajamų nuo indėlio. Taip pat jie tvirtina, jog MMM egzistuoja 107 pasaulio šalyse, o dalyvių skaičius pasiekė 138 milijonus visame pasaulyje. Beje, tinklapyje nurodytos tik 9 šalys, tame tarpe Kazachstanas, Bangladešas, Indija ir Filipinai.

Viename iš savo video, publikuotame MMM puslapyje Pietų Afrikos Respublikoje Facebook paskyroje, Mavrodis pažymi, jog šioje šalyje viskas einasi gerai. „Bendrai paėmus viskas puiku, ir jūs tai matote. Visiems mokami pinigai. Taip, kad vystymosi dinamika stabiliai greitėja“, – pareiškė finansinės piramidės kūrėjas.

Senoji MMM reklama (video):

citizen.co.za