Mirštantis kraštas: per „nepriklausomybės“ metus Ukrainos gyventojų sumažėjo nuo 52 iki 28-35 milijonų

Autorius: Kibirkštis.lt Šaltinis: https://kibirkstis.blogspot.co... 2020-08-27 10:49:00, skaitė 1362, komentavo 2

Mirštantis kraštas: per „nepriklausomybės“ metus Ukrainos gyventojų sumažėjo nuo 52 iki 28-35 milijonų

Per 29 nepriklausomybės nuo TSRS metus, Ukrainos gyventojų skaičius nuo 52 milijonų sumažėjo iki maždaug 28-35 milijonų žmonių, o tikslių skaičių niekas neturi – neseniai praėjusiai Ukrainos nepriklausomybės dienai skirtame straipsnyje pareiškė šalies parlamentinės partijos „Opozicinė platforma – už gyvenimą“ lyderis Viktoras Medvečukas.

„Ekonomines problemas lydi katastrofiškas gyventojų skaičiaus mažėjimas: per 29 metus Ukrainos gyventojų sumažėjo nuo 52 milijonų iki 35-32 milijonų žmonių. Oficialių duomenų nėra, kadangi visuotinio gyventojų surašymo nebuvo nuo 2001 m., kas yra gėda valdžiai.“ – rašo Medvečukas.

Reali padėtis dar labiau blogėja, nes iš Ukrainos milijonai migruoja dirbti į Vakarus. Be to, turime ir Donecko bei Lugansko liaudies respublikų gyventojus, faktiškai atsiskyrusius nuo Ukrainos. Ryšium su tuo, anot Medvečuko, Ukrainoje iš tiesų gali būti netgi ne 35-32, bet tik 28 milijonai gyventojų.

Situacija – akivaizdžiai katastrofiška. Ji tokia buvo ir anksčiau, bet, po 2014 m. įvykusios „spalvotosios revoliucijos“ ir atsivėrus ES sienoms – tik dar labiau pablogėjo. Blogėja ji ir dabar: tai juk ir yra tikrieji kapitalistinės „laisvės ir demokratijos“, Vakarų neokolonijinės ekspansijos į Ukrainą vaisiai.

Šaltinis: Красная весна