Ekspertas: Ukraina viešai susikompromitavo su provokacija Baltarusijoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-08-29 01:41:00, skaitė 1169, komentavo 0

Ekspertas: Ukraina viešai susikompromitavo su provokacija Baltarusijoje

Po nesėkmingo bandymo įtraukti Minską į rusofobinę ašį, Kijevui lieka tik pareikšti apie nenorą su juo bendradarbiauti, mano Rusijos tautiečių tarptautinės tarybos prezidiumo pirmininkas Vadimas Kolesničenka

VILNIUS, rugpjūčio 28 — Sputnik. Ukraina bandė įtraukti Minską į rusofobinę ašį, kad įvarytų jį į tokį chaosą, koks prasidėjo Ukrainoje po Maidano, interviu Sputnik radijui pasakė Rusijos tautiečių tarptautinės tarybos prezidiumo pirmininkas Vadimas Kolesničenka.

Ukraina padarė pauzę dialoge su Baltarusija, televizijos kanalo "1+1" eteryje pareiškė užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba. Kaip pažymėjo Kuleba, Kijevas "seka situacijos raidą" ir bus pasirengęs atkurti kontaktus tik įsitikinęs, kad jie "neatneš reputacinių, moralinių, etinių nuostolių Ukrainai".

Rusijos tautiečių tarptautinės tarybos prezidiumo pirmininkas Vadimas Kolesničenka pažymėjo, kad Baltarusijos projektas Kijevui buvo labai svarbus, nes po Maidano nebuvo labiau bedalės šalies nei Ukraina.

"Reikėjo pademonstruoti Ukrainos žmonėms, kad Baltarusijoje yra dar blogiau, ir įvaryti ją į tokį patį chaosą. Tačiau pagrindinis uždavinys yra kitoks: įtraukti ją į savo antirusišką rusofobišką orbitą, kad sukurtų valstybių: Baltijos šalių–Lenkijos–Ukrainos ir galbūt Baltarusijos — kompleksą, kuris priešintųsi Rusijos Federacijai", — pažymėjo Kolesničenka.

Anot jo, nepavykus visiems Ukrainos valdžios planams įtraukti Minską į savo orbitą, akivaizdu, kad reikalinga nauja veiksmų schema.

"Po specialios operacijos su Rusijos piliečių sulaikymu Ukraina, iš esmės, pateko į nemalonią padėtį ir viešai parodė, kad ji išprovokavo ir "pakišo" patį poną [Baltarusijos prezidentą Aleksandrą] Lukašenką. Po to, kas įvyko, jiems nieko kito nelieka, kaip paskelbti sankcijas, paskelbti savo nepagarbą ar nenorą bendradarbiauti su Baltarusija. Manau, kad kitas etapas bus tas, kad jie kartu su Europos organizacijomis nuspręs, kaip elgtis Baltarusijos ir Lukašenkos atžvilgiu", — pasakė Kolesničenka.

Po Baltarusijoje prasidėjusių protestų, susijusių su Baltarusijos prezidento rinkimais, Europos Sąjunga ir kai kurios kitos valstybės rinkimus pavadino "neteisėtais", o jų rezultatus "suklastotais" ir paskelbė apie pasirengimą įvesti sankcijas Minskui. Baltijos šalys, ypač Lietuva ir Lenkija, labiausiai reikalauja imtis ribojamųjų priemonių.