Petras Gražulis reikalauja nutraukti privalomą kaukių nešiojimą

Autorius: Petras Gražulis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/petr... 2020-09-08 17:51:00, skaitė 1126, komentavo 2

Petras Gražulis reikalauja nutraukti privalomą kaukių nešiojimą

Petro Gružulio atviras kreipimasis į LR Vyriausybę.

Gerbiami vyriausybės nariai, noriu atkreipti Jūsų dėmesį jog mūsų Tauta, nėra armija nesusipratėlių kurie nesugeba adekvačiai vertinti situacijos covid-19 ir kitų virusų atžvilgiu. Deja privalomas kaukių dėvėjimas, demonstruoja ne epidemiologinį pasiruošimą, o nepasitikėjimą žmonėmis dažnai įvardijimą kaip butaforiją arba tiesiog pasityčiojimą iš visuomenės.

Ko vertas dėvėjimas vienkartinių kaukių skirtų keletui valandų, kurios dažnu atveju nešiojamos ištisas dienas ar savaites?

Ko vertos kaukių demonstracijos kavinėse, kaip tie patys žmonės atsisėda prie staliuko su kauke, o už poros minučių užsisakius stiklinę vandens, kaukę jau nusiima?

Kam reikalinga kaimo parduotuvėje kaukė pardavėjui nešioti nuolatos, kaip didesnę dalį darbo dienos parduotuvė būna tuščia?

O ką kalbėti apie tai jog kaukę dėvintis žmogus kvėpuoja ne grynu, o organizmo perdirbtu ir nešvariu oru? Arba drėgnos kaukės dėvėjimas kuri jau senai pavirtusi neapsaugine priemone, o bakterijų veisykla? Ar tai nėra dar didesnė grėsmė žmogaus sveikatai? Apie tai kalba daugybė virusologų, epidemiologų, medikų ir kitų specialistų.

Beje reikia atkreipti dėmesį jog aplinkinėse valstybėse nėra taikoma ši priemonė, o susirgimų skaičius tose šalyse netgi mažesnis.

Didindami žmonių sąmoningumą dėl higienos priemonių, atstumo laikymosi ir labiau saugant rizikos grupės gyventojus nuo covid-19 ar bet kurios kitos ligos, mes sulauktume žymiai geresnių sveikatingumo rezultatų, nei beprasmiškai verčiant žmones dėvėti įvairias medžiagas ant veido tarsi būtume besiruošiantys priimti islamo tikėjimą.

Todėl aš seimo narys Petras Gražulis kreipiuosi į Jus gerb. Premjere ir visus vyriausybės narius, siūlydamas nutraukti šią butaforiją ir nepasitikėjimą demonstruojantį privalomą kaukių nešiojimą!

Petras Gražulis