Gretą žino visi...

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-09 09:24:00, skaitė 1394, komentavo 4

Gretą žino visi...

Dar visai neseniai iš kiekvienos pakampės skambėjo paprastos švedų mergaitės Gretos vardas. Prisimenat? „Greta, kalba apie artėjančią katastrofą“, „Greta, kovoja su visuotiniu atšilimu!“. kvienoje fake news, kurią tik galite įsivaizduoti, mirgėjo šis vardas. ir centriniais kanalais ja suko ir citavo visur. Ji buvo pristatoma kaip mesijas ir pamokslininkė. Fake news sukeltos korona-šyzo isterijos fone priblėso jos šlovė. Sako, kad net į mokyklą sugržįo, o gal papraščiauiai kiek suaugo.

Baisu sakyti, bet apie ją kalbėjo net didžiausių pasaulio valstybių prezidentai. Ir Donaldas Trampas, ir Vladimiras Putinas. Tik įsivaizduokite, kam prezidentai gaišo savo laiką? Dėl kažkokios autizmu sergančios moksleivėms, neturinčios nei išsilavinimo, nei kokių nors nuopelnų.

Dieve atleisk, bet visa tai nepaisant to, kad už lango XXI amžius.

Gretą Tunberg žino visi, bet kažkodėl niekas, ar mažai kas, žino apie Isabelą Nilsson Jarvandį. Jai taip pat 16 metų, ir ji taip pat iš Švedijos.

Ji protestuoja prieš globalizmą, pidarazmo propagandą Švedijos mokyklose, pasisako už tradicinių šeimos vertybių apsaugą ir kovą su nelegaliais migrantais.

2018 m. gruodžio 9 dieną Jarvadi paskelbė pareiškimą, kad Švedijos vyriausybė „griauna kadaise didžią šalį“. Dėl globalizmo, imigrantų invazijos kyla daugybė konfliktų. Žmonės, atsinešę savo “vertybes” į juos priglaudusias šalis, negali ir nenori adaptuotis, prisitaikyti, jie trukdo tiems, kurie gimė ir augo Švedijoje. Panašu, kad migrantai jaučiasi lyg visa aplinka yra sukurta tik jiems. Jie sėja regresą, kelia riaušes,  didina nusikalstamumo lygį, jų “vertybės” prieštarauja tradicinėms švedų.

Isabelos pasirodymą su pareiškimu įvertino nacionalistai ir konservatoriai. Švedų aktyvistė pažymėjo, kad vikingų dvasia vis dar gyva jų tautoje ir kada nors ji pasireikš. Gal tai tikrai įvyks, galbūt teks laukti be galo. Kas žino?

Jarvadi teigia, kad „genderinis“ švietimas yra žalinga idėja, sukelianti sumaištį šiuolaikinių moksleivių galvose. Taip pat, ka kokios nors vienos pozicijos, kaip vienintelės teisingos, primetimą, demonstravimą galima vadinti tik propaganda.