Nebeliks raudonųjų žibintų kvartalo? Nyderlandai svarsto uždrausti prostituciją, nes vyriausybės partija teigia, kad ją toleruoti „veidmainiška“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-09-10 11:20:00, skaitė 1033, komentavo 1

Nebeliks raudonųjų žibintų kvartalo? Nyderlandai svarsto uždrausti prostituciją, nes vyriausybės partija teigia, kad ją toleruoti „veidmainiška“

Žymusis Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalas jau greitai gali tapti praeitimi, nes vienas iš jaunesniųjų Nyderlandų koalicijos partnerių vyriausybėje ragina uždrausti seksą už pinigus.

Krikščionių demokratų kreipimosi (CDA) partija įkvėpė naujos gyvybės ilgą laiką šalyje vykusioms diskusijoms dėl prostitucijos teisėtumo. Partijos atstovai pateikė siūlymą teisiškai vertinti apmokamą seksą kaip baudžiamąjį nusikaltimą.

Šis pasiūlymas bus svarstomas Nyderlandų parlamento žemuosiuose rūmuose jau šią savaitę. Sujudimas kilo po to, kai krikščioniško jaunimo judėjimo peticija surinko  net 50 000 parašų, raginančių pažaboti prostituciją.

CDA parlamento narė Anne Kuik pateikė siūlomą įstatymo pakeitimą sakydama, kad tikisi, jog tai padės įveikti moterų nelygybę visuomenėje.

„Dauguma prostitučių iš tikrųjų nenori turėti lytinių santykių su atėjusiais klientais. Tačiau vis tiek tai daro, nes joms mokama ... Taigi sutikimas yra nupirktas, moteris yra produktas. Šiais naujaisiais laikais tai nesuprantama “, - dienraščiui „AD” teigė A. Kuik.

Politikė teigė, kad didžioji dauguma Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartale dirbančių moterų yra iš skurdesnių Rytų Europos šalių.

„Paklauskite bet ko, ar jie norėtų, kad jų dukra būtų sekso paslaugų teikėja, neabejotinai jie atsakys „ tikrai ne“. Bet mes leidžiame jaunoms moterims iš skurdesnių Europos šalių dirbti ir nesukame dėl to galvos. Tai veidmainiška “, - sakė ji.

Olandijos žiniasklaidos pranešimai rodo, kad CDA koalicijos partneriai, Liaudies partija už laisvę ir demokratiją (VVD) ir Demokratai 66 priešinasi siūlomiems teisės aktams, teigdami, kad tai nepanaikins prostitucijos, nes tokiu atveju ji bus vykdoma pogrindyje.