Graikijos vyriausybė kapituliuoja

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/08... 2015-08-22 11:43:04, skaitė 2425, komentavo 0

Graikijos vyriausybė kapituliuoja

Kaip ir numanėme, padėtis Graikijoje kartu su begėdišku „SYRIZOS“ vadovybės oportunizmu pagaliau privedė Aleksio Tsipro vadovaujamą vyriausybę prie visiškos kapituliacijos: šiandien Graikijos premjeras viešai paskelbė netrukus šalies prezidentui įteiksiąs savo oficialų atsistatydinimą.

Ryšium su tuo, A. Tsipras ketina rugsėjo 20-ą dieną paskelbti priešlaikinių parlamento rinkimų data, o savo atsistatydinimo priežastimi jis įvardija nesugebėjimą vieningai priiminėti sprendimų parlamente – ko priežastis yra pasiduoti neketinantys „SYRIZOS“ nariai, kurie kritiškai vertina parsidavėlišką A. Tsipro ir jo šalininkų poziciją.

Graikijos vyriausybės krachas – galutinis oportunizmo ir reformistinės socialdemokratijos, kaip nevykusio būdo siekti permainų, diskreditavimas visų žmonių, kurie netingi ir nebijo į dalykus žiūrėti iš esmės, akyse.

Dabar jau aktualus atviras klausimas, kokioms politinėms jėgoms bus lemta pakeisti „SYRIZĄ“ ir sudaryti naują Graikijos vyriausybę? Ar tai padarys reakcingos, Vakarų imperialistinį kapitalą aptarnaujančios sisteminės partijos, ar „SYRIZOS“ diskreditavimą savais tikslais sugebės panaudoti Graikijos Komunistų partija kartu su kitomis radikaliosios opozicijos jėgomis?

Bet kuriuo atveju, esama padėtis ir graikų tautos nuotaikos rodo, kad šiuolaikinė Graikija yra ne kas kita, kaip silpnoji imperializmo grandis Europoje, kuriai anksčiau ar vėliau bus lemta trūkti, ko pasekoje revoliucinis išsiveržimas taps ne tik galimu, bet ir neišvengiamu šalies politinio gyvenimo scenarijumi.