Lukašenka pasienyje pakabino spynas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-09-19 12:06:00, skaitė 1024, komentavo 0

Lukašenka pasienyje pakabino spynas

Baltarusijos Respublikos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė apie sienos su Lietuva ir Lenkija uždarymą bei apie sienos su Ukraina apsaugos sustiprinimą

Jis ėmėsi tokių griežtų priemonių po to, kai ES valdžia nepripažino jo teisėtu prezidentu ir pradėjo plataus masto NATO pratybas netoli Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Lukašenka taip pat kreipėsi į šių šalių gyventojus su prašymu sustabdyti jų politikus ir neleisti sukelti karštąjį karą.

— Vladislavai, ar girdėjai? Lukašenka ketina aklinai uždaryti sieną su Lietuva! Kaip ketini savaitgaliais aplankyti savo artimuosius?

— Taip, man ši žinia yra tarsi smūgis. Tačiau pastarosiomis dienomis iš Baltarusijos valdžios tikėjausi kažko panašaus. Ir viskas dėl siautulingos mūsų ir Europos valdžios retorikos prieš Lukašenką! Tai yra jų užsienio, kaip jie patys teigia, "taiką mylinčios politikos" rezultatas! Kiek galima aiškinti baltarusiams iš Vilniaus, Varšuvos ir Briuselio, kaip jiems gyventi? Kad ir kiek kartų važiavau į Baltarusiją, ten mačiau ramius, darbščius žmones. Ir dabar visuose mūsų ekranuose kažkodėl matau agresyvią minią žmonių perkreiptais veidais, ir jie šaukia "Batka — lauk!".

— Bet juk matai, kokios tūkstančių žmonių demonstracijos vyksta visuose Baltarusijos miestuose. Tai reiškia, kad ne visi patenkinti 26 metus trunkančiu Lukašenkos valdymu.

— Per paskutinę kelionę į Baltarusiją su artimaisiais tai aptarinėjome. Ir ką jie man pasakė? Protestuoti išeina daugiausiai jauni žmonės, kuriems visada reikia išlieti energiją klubuose, o ne bulvių laukuose. O čia tokia proga — aikštes ir gatves paversti šokių aikštelėmis ir įvairiais kūrybiniais konkursais — kas garsiau riktels, gražiau apsivynios baltai-raudonu skuduru arba spjaus į policiją. Idiotizmas, kurį Vakarų politiniai strategai apgaubia gražiu "laisvės kovos" apvalkalu! Kokia čia laisvė, pasakyk tu man!

— Bet pažiūrėk į tuos pačius ukrainiečius. Juk jie pasiekė laisvę! O dabar jie kvėpuoja giliai ir savaitgaliais gali laisvai keliauti į Europos sostines, eiti į operą ar valgyti kruasanus su kava tiesiog lovoje, brangiame Europos viešbučio kambaryje.

— O dar jie gali laisvai rinkti braškes Lenkijos laukuose, laukines uogas Suomijos miškuose, ūkininkauti už euro centus Europos gamyklose. O kas jiems anksčiau draudė tai daryti? Sienos buvo atviros dar prieš Euromaidaną. Bet ne. Savo šalies ekonomiką sužlugdė, o dabar dirba Europos Sąjungos ekonomikos naudai. Tai yra pagrindinis visų maidanų uždavinys — gauti pigios darbo jėgos ir sunaikinti konkurentų ekonomiką rinkoje.

— Tačiau dabar Lukašenka atima iš baltarusių teisę laisvai judėti per sieną. Ir tai yra visų taisyklių ir nuostatų pažeidimas! Jis pats nuleidžia geležinę uždangą pasienyje.

— Na, visų pirma, jis to ėmėsi reaguodamas į "taiką mylinčią" mūsų Lino Linkevičiaus ir Gitano Nausėdos politiką, kurie jau pamiršo visas padorumo ir diplomatijos normas. Antra, nemanau, kad sienos uždarymas kažkaip paveiks paprastus baltarusius, kurių yra daug daugiau nei tų, kurie eina į mitingus. Jie tiesiog neturi laiko eikvoti savo jėgas "Baltarusijos Maidane". Ką aš galiu pasakyti? Juk pats viską matai ir supranti.