Orbanas kritikuoja Europos Parlamento rezoliuciją: tai dar viena Europos liberalų ataka prieš krikščionišką Lenkiją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-19 12:11:00, skaitė 1048, komentavo 2

Orbanas kritikuoja Europos Parlamento rezoliuciją: tai dar viena Europos liberalų ataka prieš krikščionišką Lenkiją

Lenkiją smerkianti Europos Parlamento rezoliuciją neturi pagrindimo faktais, - pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas penktadienį paskelbtame pareiškime.

Įstatymo viršenybė Lenkijoje be išimčių atitinka europinius standartus. Prieštaraujantys tam tvirtinimai, o taip pat Europos Parlamento rezoliucija, neturi jokio faktinio pagrindo, - pažymėjo Orbanas.

Jis pabrėžė, kad Vengrija ryžtingai ir nesvyruodama palaiko Lenkiją.

„Lenkijos pasmerkimas – tai užimta politinės pozicija: tai dar viena Europos liberalų ataka prieš krikščionybę, konservatyvią Lenkiją“, - įvertino Vengrijos premjeras.

Europos Parlamentas ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kurioje sakoma, kad Lenkijoje vyksta nuolatinis teisės padėties blogėjimas. Parlamentas pareiškė apgailestavimą dėl „masinių areštų, kurių aukomis tapo 48 LGBT aktyvistai“. Rezoliuciją, kuri neparemta jokiomis teisinėmis pasekmėmis, palaikė 513 europarlamentarų, prieš buvo 148, susilaikė 33.

Dokumente, kuris nėra įpareigojantis, Europos Parlamentas reiškia nerimą dėl įstatymų ir rinkimų sistemos, nepriklausomybės teisinės sistemos ir pagrindinių žmogaus teisių Lenkijoje. Deputatai kviečia Europos Komisiją, kad nebūtų naudojama siaura interpretacija principo įstatymo viršenybės ir pilnu mastu naudojamas įstatymų potencialas, kaip numato ES sutartis.

https://wpolityce.pl/polityka/518165-orban-krytykuje-rezolucje-pe-wymierzona-w-polske