Pasaulio pertvarkos planas ir jo atgarsiai į Lietuvos politiką (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-19 23:03:00, skaitė 1313, komentavo 6

Pasaulio pertvarkos planas ir jo atgarsiai į Lietuvos politiką (video)

Su nerimu stebime neatsakingą Lietuvos vadovų politiką rytų kaimynų atžvilgiu. Protaujantys supranta, kad tokia agresyvi pozicija atneš vien nuostolius mūsų valstybės ekonomikai, pakenks ir visos tautos įvaizdžiui. Pastarąjį mėnesį net Palangos tiltas buvo nukabinėtas baltai-raudonai-baltomis vėliavomis, bet ar nors vieną trispalvę matėme Minske per opozicijos mitingus ir demonstracijas? Aš nemačiau. Lenkijos, Rusijos, Ukrainos vėliavas – mačiau, o Lietuvos trispalvės – ne!

Vis daugiau politikos apžvalgininkų pripažįsta, kad konfrontacija Europoje, o juo labiau Artimuosiuose Rytuose, yra religinis karas, kuris vyksta tarp judėjų, juos remiančių evangelikų-liuteronų ir kitų krikščionybės sektų, palaikančių judėjus, iš vienos pusės, ir stačiatikių-musulmonų – iš kitos. Pirmiesiems Trečiosios Jaruzalės šventyklos atstatymas ir Mošiacho, judėjų karaliaus, atėjimas yra laukiamas gėris, tuo tarpu musulmonams ir stačiatikiams tai reiškia antikristo atėjimą ir apokalipsę.

Buvęs Charkovo liberalios žydų bendruomenės pirmininkas Eduardas Chodos ne kartą išsakė tokią poziciją savo video siužetuose ir knygose (www.hodos-video.com).

Rusijos video kanalas „Diena“ (День) paskelbė apžvalgininko I.Šiškino pokalbį su buvusiu Rusijos diplomatu Viačeslavu Matuzovu, kuris kelis dešimtmečius užsiiminėjo Palestinos problemomis.

Matuzovo nuomone, konfliktus Artimuosiuose Rytuose lemia ne nafta, ar kitos problemos. Prieštaravimų mazgas čia yra dvasiniame-religiniame lygyje. Dar 2001 metais JAV įvyko palestiniečių lyderio Jasiro Arafato, Izraelio premjero Ehudas Barako ir JAV prezidento Bilo Klintono susitikimas. Jo metu Arafatui buvo pasiūlyta po Al-Aksa mečete atstatyti Trečiąją šventyklą. Nuo 1948 metų, kai sukuriama Izraelio valstybė, ši problema yra tarptautinės politikos dėmesio centre. Palestinos problema atsiranda ne dėl pabėgėlių, o todėl, kad Al-Aksos mečetės vietoje reikia pastatyti Trečiąją šventyklą. Dėl to Bušas vyresnysis pradėjo karą su Iraku. Būtent todėl Bušas jaunesnysis sunaikino Irako valstybę. Būtent todėl Trampas sudarė sutartį su keturiomis arabų valstybėmis. Rugsėjo 15 dieną Vašingtone, dalyvaujant JAV prezidentui Donaldui Trampui, Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pasirašė „istorines sutartis“ su JAE ir Bahreinu. Su JAE pasirašyta Izraelio taikos sutartis, o su Bahreinu pasirašytas ketinimas pasirašyti taikos sutartį su Izraeliu. 1994 metais Izraelis buvo pasirašęs taikos sutartį su Jordanija, o prieš tai su Egiptu.

Matuzovo nuomone, JAV politika remiasi religine žydų idėja ir jai tarnauja. Rusijoje vyksta kova tarp ekumenistų, siekiančių tarnauti judėjams, ir tradicinių stačiatikių. Žiūr. Vidurio Uralo moterų vienuolyno video, kurio chiigumenas Sergijus kovoja prieš ekumenistus stačiatikių bažnyčioje.

Šiai kovai yra skirta kelios dešimtys Eduardo Chodoso video.

Matuzovas išsakė nuomonę, kad Krymas ir Pietinė Ukraina yra teritorijos, į kurias numatyta evakuoti Izraelio gyventojus, jeigu Artimuosiuose Rytuose kiltų rimtas karinis konfliktas su arabais.

Mano nuomone, Trijų jūrų iniciatyva irgi skirta Izraelio interesams. Nors prie jos žydų valdoma Ukraina dar neprisijungė, bet, manau, kad tai yra tik laiko klausimas.

Trijų jūrų iniciatyva vienija Lietuvą, Latviją, Estiją, Lenkiją, Austriją, Bulgariją, Vengriją, Rumuniją, Slovakiją, Slovėniją, Kroatiją ir Čekiją. Visos dalyvaujančios šalys, išskyrus Austriją, yra buvusios socialistinės šalys. Pirmasis dalyvaujančių šalių viršūnių susitikimas vyko 2016 metų rugpjūčio 25-25 dienomis Dubrovnike. Lenkijos prezidentas Andžejus Duda Trijų jūrų iniciatyvą pavadino "nauja Europos vienybės ir sanglaudos skatinimo koncepcija". Trijų jūrų iniciatyva aktyviai bendradarbiauja su dviem stambiais infrastruktūros projektais regione — automagistrale "Via Carpathia", jungiančia Klaipėdą su Salonikais Graikijoje, ir suskystintų gamtinių dujų transportavimo infrastruktūra, su jūrų terminalais Lenkijoje ir Kroatijoje bei jungiamuoju vamzdynu. Tarp projektų taip pat yra Baltijos-Adrijos koridorius, Europos maršrutas E67, "Rail Baltica" ir naujo geležinkelio koridoriaus tiesimas senovės prekybos Gintaro kelio maršrutu.

Rugsėjos 17 d. Vilniuje vykusiame Lenkijos ir Lietuvos premjerų Mateušo Moravieckio ir Sauliaus Skvernelio susitikime irgi kalbėta apie Trijų jūrų projektą.

Trijų jūrų projektas svarbus todėl, kad Trečiojoje šventykloje reziduojančiam Mošiachui bus patogiau tvarkytis su žydams vergaujančiomis gojų valstybėmis. Rabinas Buločnik tvirtina, kad tuomet kiekvienas žydas turės po 2800 vergų gojų. O tos gojų valstybės, kurios žydams kenkė, bus Mošiacho sunaikintos.