Vaidas Žemaitis: Rusija liko kvailio vietoje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vaid... 2020-09-25 13:44:00, skaitė 1467, komentavo 5

Vaidas Žemaitis: Rusija liko kvailio vietoje

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas sunegalavo rugpjūčio 20-ą dieną lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą. Lėktuvas skubiai nusileido Omske, o pats Navalnas buvo išvežtas į ligoninę. Gydytojai diagnozavo medžiagų apykaitos sutrikimus, dėl kurių labai sumažėjo cukraus kiekis kraujyje. Kas tai sukėlė, kol kas nėra aišku, tačiau Navalno kraujyje ir šlapime nuodų tuomet nerasta.

Įvardinkime visus „kvailius“

Visų pirma, „kvailiai“ yra Rusijos gydytojai, kurie nerado „Novičioko“ pėdsakų. Kaip jau daugelis žino, Navalnas buvo nugabentas į Vokietijos „Šaritė“ kliniką. Po kelių dienų Vokietijos valdžia paskelbė, kad jis esą buvo apsinuodijęs „Novičiok“ grupės medžiaga. Vokietijos vyriausybė taip pat pranešė, kad šias išvadas patvirtino Švedijos ir Prancūzijos laboratorijos, o Berlyno prašymu Cheminio ginklo draudimo organizacija atlieka dar vieną tyrimą.

Comatose Russian Dissident Visited by Wife in Germany | Time

Politikai – irgi „kvailiai“

Navalno hospitalizavimo dieną Rusijos prokuratūra ir policija pradėjo patikrinimus. Rusijos ambasada Berlyne teigė, kad tikisi, jog Vokietija kuo greičiau atsakys į Rusijos generalinės prokuratūros rugpjūčio 27-os dienos prašymą suteikti teisinę pagalbą Navalno byloje. Rusijos tyrimų komitetas anksčiau buvo nusiuntęs Vakarų Sibiro administracijai Navalno šalininkų pareiškimą, kad neva buvo pasikėsinta į opozicionieriaus gyvybę. Žinoma, kad tai „užsakė“ Vladimiras Putinas, kad atsikratytų Alekseju Navalnu, nes kitų būdų Rusija „neturi“, ji „naudoja“ tik niekam tikusį ir vietos aukščiausio rango gydytojams neaptinkamą „Navičioką“. Jie tokie „kvaili“, kad apnuodytą „Novičioku“ Navalną atidavė kitai valstybei, šiuo atveju, Vokietijai.

„Kvailumo“ viršūnė – Rusijos spec. tarnybos

Rusija sugeba pasigaminti branduolinius ginklus, aukščiausios klasės karinę techniką, vaistus ir vakciną nuo koronaviruso, bet „nesugeba“ pasigaminti „normalių“, veikiančių nuodų. Tiesiog „kvailių“ šalis!

O dabar rimtai

Man tik viena neaišku: kurios Vakarų spec. tarnybos visa tai suorganizavo? Iš tikro tai net nelabai svarbu. Svarbiausia yra tai, kad šiuo spektaklėliu patikėjo visa durnuomenė, tame tarpe ir mūsų politikai, kurie už tai tuoj pat ėmėsi bausti Rusiją. Tie, kurie vadovaujasi logika, supranta, kad pagrindinė užduotis buvo sužlugdyti Rusijos ir Vokietijos baigiamą „NordStream2“ projektą. Nepavyko. Nepavyko ir revoliucija Baltarusijoje. Vienintelis dalykas, kuris jiems dar pavyksta, tai kvailinti liaudį, tikinčią žiniasklaida ir parsidavusiais politikais.

Neatsakyti 2 klausimai:

Vakarai turi gerus nuodus, kurių neaptinka Rusijos specialistai? Ar „Novičiokas“ (nors ir maža doze) buvo papildomai panaudotas jau pakeliui arba pačioje Vokietijoje, kad būtų galima mesti kaltinimus Rusijai? Šitoje vietoje Vakarai galimai gudriai sužaidė ir Rusija liko kvailio vietoje, nes neturi įrodymų kas ir kaip apnuodijo Navalną.

Navalnas sveiksta

Aleksejus Navalnas pareiškė, kad jo pasveikimui nebereikia stacionaraus gydymo, jis kiekvieną dieną planuoja lankytis pas kineziterapeutą ir, galbūt, vykti į reabilitacijos centrą. Apie tolimesnį politikavimą neužsimena. Greičiausiai, šeimininkai jį dar kur nors panaudos, nes į jį labai daug investuota…