Batka žodžių vėjais nemėto

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-26 12:43:00, skaitė 1622, komentavo 16

Batka žodžių vėjais nemėto

Jei anksčiau Latvija galėjo savo krovinius apiforminti Baltarusijoje, o toliau  jis galėjo vykti per visą Rusiją nors iki pat Kinijos, tai dabar Lukašenka apribojo tranzitą iš Baltijos šalių ir joms tenka pabandyti praeiti Rusijos muitinę, kas ne visada pasiseka.

Taip Pskovo srityje, neturint „Rosselkhoznadzor“ leidimo tranzitu gabenti krovinį (20 tonų šaldytos silkės) į Gruziją jis buvo grąžintas į Latviją. Duomenims iš Sankt Peterburgo „Rosselkhoznadzor“ administracijos svetainės.

„Rosselkhoznadzor“ inspektoriai, tikrindami tranzitu per Rusiją gabenamų 20 tonų svorio šaldytų silkių siuntą, išaiškino veterinarijos įstatymų pažeidimą. Vežėjas neturėjo „Rosselkhoznadzor“ leidimo vykti tranzitu per Eurazijos ekonominės sąjungos muitų teritoriją.

Daugiau klausimų kyla dėl paties tranzito, kam Gruzijai reikalingos šaldytos silkės, tikriausiai ji ir neturėjo nuvažiuoti iki užsakovo, tai eilinis bandymas įvežti kontrabandą į Rusijos teritoriją. Anksčiau buvo paprasčiau pervežti per Baltarusiją, iš čia ir šioje šalyje auginamos ir krevetės ir kalmarai, tačiau dabar Lukašenka akivaizdžiai parodo, kad jis nemėto žodžių vėjais ir visi kas palaikantys protestus Baltarusijoje, turės problemų.

Prieš tai Rusija grąžino į Latviją 18 tonų „nesuderintų“ skumbrių. Jūros produkcijos tranzitas buvo uždraustas. Rugsėjo viduryje Rusija dėl veterinarijos sertifikato pažeidimų grąžino Latvijai devynias tonas šveicariško sūrio. Rugsėjo pradžioje Rusija grąžino į Latviją daugiau nei šešias tonas Peru pagamintų kinoa kruopų dėl krovinį lydinčių dokumentų ir fitosanitario sertifikato neatitikimų. Taip pat kilo problemų dėl 11 tonų sūrio produkto („Pizzatopping 40%“), pagaminto Danijoje ir keliavusių per Rusiją  registruotos Kazachstano Respublikoje esančios firmos adresu, krovinys nebuvo praleistas ir išsiųstos atgal į Latviją.