Naujasis ES migracijos paktas – savižudybė!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-09-26 16:43:00, skaitė 3204, komentavo 2

Naujasis ES migracijos paktas – savižudybė!

Šiandien įvykęs teroro aktas Paryžiuje, kurio metu islamistai pjovė praeivius, du iš jų sužeidė sunkiai, parodo Briuselio migracijos „politikos“ bankrotą. Nors nelegali migracija iš trečiųjų šalių kelia Lietuvai mirtiną pavojų, mūsų šaunieji „politikai“ ir Sorošo pripenėta MIP tyli. Visiškai kitaip elgiasi Vyšegrado šalių vadovai.

„Vyšegrado grupė turi bendrą požiūrį į migracijos problemą. Yra principai, kurių mes laikomės“, - pareiškė Lenkijos premjeras Mateušas Moravieckis po susitikimo su EK vadove Ursula fon der Layen. Mes pasisakome už tai, kad užtikrinti maksimaliai griežtas ir efektyvias procedūras, liečiančias kontrolę ties ES sienomis ir pagalbos teikimo tose vietose, iš kur potencialūs migrantai gali vykti į Europą“, - pabrėžė Lenkijos premjeras.

Naujasis ES migracijos paktas – savižudybė!

Rugsėjo 23 d. Komisija pristatė naują „migracijos paktą“, numatantį atsitraukimą nuo nelegalių imigrantų privalomo priėmimo principo. Dokumento autoriai į pirmą planą iškelia europinį solidarumą, kurio rėmuose ES šalys arba priims pas save pabėgėlius, arba bus priverstos savo sąskaita deportuoti tuos, kas negaus pabėgėlio statuso.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad nauji Europos Komisijos pasiūlymai sprendžiant migracijos krizę nepajėgūs pasipriešinti nelegalių migrantų antplūdžiui. „Europos Komisija nekeičia savo pozicijos. Vyrauja noras valdyti migraciją, bet nestabdyti migrantų. Tai du skirtingi klausimai“, - pasakė Viktoras Orbanas. Čekijos premjeras Andrejus Babiš pažymėjo, kad Europos Komisijos pasiūlymas privalo atsakyti klausimą, kaip sustabdyti nelegalią migraciją, o to trūksta. Jis taip pat palaikė sukūrimą migrantų centrų už ES ribų.

Naujasis ES migracijos paktas – savižudybė!

Vokietijos partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) mano, kad naujasis ES migracijos paktas – savižudybė!

AfD partijos Europos parlamente lyderis Prof.Jörg Meuthen pavadino jį „savižudybe“. Politikas pasakė: „Naujas Europos Komisijos migracijos paktas yra savižudybė“.

Jo žodžiais, šis paktas yra nelegalios imigracijos legalizavimas, žmonių pervežėjų gaujų dekriminalizavimas, sienų atidarymas, o Europa padaroma lengvai pasiekiama nelegalams iš Afrikos ir arabų valstybių.

„Naujasis ES migracijos paktas – tai iššūkis mūsų gyvenimo būdui, mūsų socialinei valstybei, mūsų vidaus saugumui, mūsų laisvai visuomenei ir mūsų kriščioniškai vakarų kultūrai“, - nurodė Meuthen ir pažymėjo: „Teisė tampa neteisinga, mazochizmas-morale, o Berlynas-Bagdadu. Atsisakyti mūsų kontinento-niekais. Europa turi būti apginta nuo nelegalios migracijos, nuo migracijos pakto, nuo šios ES politikos“.