Batka išgelbėjo Svietką nuo paukojimo

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-10-10 20:28:00, skaitė 2118, komentavo 48

Batka išgelbėjo Svietką nuo paukojimo

Kaip praneša „Kommersant“, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Svetlana Tichanovskaja išgyveno tik dėl to, kad ji laiku buvo išvežta į Lietuvą. Jis sakė, kad jai buvo skirta 15 000 USA dolarų. Pasak A. Lukašenkos, žmonėms trūko sakralinės aukos. Priminsime, kad opozicija Tichanovskaja laiko šalies išrinkta "prezidente".

„Ta Baltarusijos pilietė ir dom-choziaika Tichanovskaja šiai dienai jau pamiršo, kad Baltarusijos prezidentas ją išgelbėjo“, - per pasitarimą aktualiais klausimais pareiškė A. Lukašenka.

Pasak jo, opozicijos štabą buvo rengiamasi užpulti, ir jis nurodė saugumo pajėgoms perimti jo kontrolę.

„Planuota buvo padegti štabą ir apkaltinti valdžią“, - pareiškė Aleksandras Lukašenka

Kitą dieną, pasak Baltarusijos prezidento, Svetlana Tichanovskaja pasiprašė priimama vidaus reikalų ministro.

"Apskritai buvo vienas prašymas:" - Prašau perduoti prezidentui, aš noriu išvažiuoti iš Baltarusijos: bus bėda". Mums buvo aišku, kad gali būti bėda. Ir aš daviau nurodymą: mes su apsauga, jos prašymu, su žmonėmis, kurių ji paprašė palydėti, mes išvežėme ją į Lietuvą pas vaikus “, - pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Aleksandras Lukašenka taip pat pareiškė, kad Svetlana Tichanovskaja neturėjo pinigų, ir jis nurodė jai duoti 15 000 dolarų. Pasak jo, ji jam dėkojo ir „verkė ant kaklo“.

„Šios sakralinės aukos nebuvo, bet įsivaizduokite jei būtų įvykę. Todėl niekas jos neištrėmė į užsienį. Tai buvo gyvybės ir mirties klausimas, ir tai buvo jos noras “, - pasakė Baltarusijos prezidentas.

Priminsime, kad rugpjūčio 9 d. Baltarusijoje įvyko prezidento rinkimai, prezidentu buvo išrinktas Aleksandras Lukašenka. Po to šalyje kilo masiniai protestai. Svetlana Tichanovskaja paliko Baltarusiją ir išvyko į Lietuvą, nors anksčiau buvo sakiusi, kad neketina išvykti. Jos būstinėje teigė, kad tai padaryti ją privertė valdžia. 

Neseniai Svetlana Tichanovskaja susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Ji paprašė jos finansinės paramos ir tarpininkavimo galimose derybose su oficialiuoju Minsku. Prieš tai ponia Tichanovskaya taip pat susitiko su Prancūzijos prezidentu Emanueliu Makronu. 

Vaizdo įrašas, kur A. Lukašenka pasakoja apie Tichanovskajos išvykimo aplinkybes: