Lietuvą sukrėtė skandalas: žmonės nepakluso ir lanko kapus lyg niekur nieko

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2020-11-03 00:02:00, skaitė 890, komentavo 9

Lietuvą sukrėtė skandalas: žmonės nepakluso ir lanko kapus lyg niekur nieko

Nors Lietuvos valdžia kiekvieną dieną nuo ryto ki vakaro kalba apie siaučiančią pasaulinę koronaviruso pandemiją ir jos sėjamą mirtį, tačiau šalies gyventojai tarsi kurti šalies vedlių perspėjimams.

„Prieš ilgąjį savaitgalį gyventojai buvo raginami išvengti kapų ir artimųjų lankymo. Vakar buvo paskelbtas rekordinis užsikrėtimų koronaviruso skaičius – 1001. Regis, tai kai kurių vilniečių nuo kapų lankymo nesustabdė ir nepaskatino likti namuose“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Į raginimą per Vėlines likti namuose gyventojai numojo ranka: Delfi fotografas užfiksavo, kas vyksta Vilniaus kapinėse“.

Akylo Žmonių partijos fotografo darytose nuotraukose matyti, kad „žmonių yra ganėtinai daug: kai kurie eina po vieną, dviese arba grupelėmis“.

„Taip pat daug šalia kapinių stovinčių automobilių. Beveik ant kiekvieno kapo sekmadienį dega žvakės, padėta gėlių“, - straipsnyje atskleidžiamos skandalingos detalės.

Piliečių suįžūlėjimo viršūnė bado akis – „nesunku pastebėti, kad kai kurie žmonės nedėvi kaukių“.

„Yra ir tokių, kurie neteisingai jas dėvi: kaukė pakabinta ant smakro arba tiesiog išlindusi nosis. Neteisingas kaukių dėvėjimas sulaukia epidemiologų kritikos. Jie sako, kad tokiu būdu apsaugoti nuo viruso neįmanoma nei savęs nei kitų“, - girežtas instrukcijas pakartojo Landsbergių leidinys.

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas taip pat primena, kad „prieš ilgąjį savaitgalį kreipimąsi išsakė ir Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga: „(...) tai yra laikas, kai įprastai keliaudavome į tėviškes, lankydavome artimųjų kapus, prašymas būtų šiemet pergalvoti būtinybę ten vykti, jei yra tokia galimybė, kelionę atidėti“.

Taip pat A. Veryga ragino gyventojus dėvėti kaukes, nepriklausomai nuo to, ar savivaldybėje, kurioje lankomasi, paskelbtas karantinas, ar ne.

Deja, kol kas piliečiai tiesiog atvirai šluostosi kojas į tokias rekomendacijas. Lygiai taip, kaip rekomenduojantieji kiekvieną dieną šluostosi kojas į tuos, kuriems skiria aukščiau minėtas rekomendacijas.