Nuo lapkričio 7 dienos Lietuvoje trims savaitėms įvedamas visuotinis karantinas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nuo-... 2020-11-04 20:47:00, skaitė 518, komentavo 4

Nuo lapkričio 7 dienos Lietuvoje trims savaitėms įvedamas visuotinis karantinas

Atsižvelgdama į nepalankią epidemiologinę situaciją, trečiadienį Vyriausybė posėdyje apsisprendė nuo lapkričio 7 dienos Lietuvoje trims savaitėms įvesti visuotinį karantiną.

Karantino metu, kuris šalyje galios iki lapkričio 29 dienos 24:00 valandos, galios eilė reikalavimų ir rekomendacijų!

Socialinis bendravimas. Viešose vietose bus galima susitikti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų. Rekomenduojama nerengti asmeninių švenčių privačiose erdvėse arba jas organizuoti dalyvaujant ne daugiau nei 10 asmenų dėvint kaukes.

Kaukės. Apsaugines veido kaukes visose viešose vietose privalės dėvėti vyresni nei 6 metų amžiaus asmenys. Kaukių dėvėti nereikės sportuojant atviroje erdvėje, aukštojo meistriškumo sporto pratybose ar varžybose dalyvaujantiems aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktoriams ir teisėjams. Taip pat paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke, neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei, už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus šeimos narius.

Kelionės šalies viduje. Rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių – palikti gyvenamąją vietą tik vykstant į darbą, prekybos vietą, dėl sveikatos priežiūros ir kitų paslaugų.

Darbas. Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu arba daliniu nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje. Privačiam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje.

Vestuvės, laidotuvės, religinės apeigos. Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau nei 10 asmenų, išskyrus šeimos narius ir ritualines paslaugas teikiančius asmenis. Be to, rekomenduojama religines apeigas vykdyti internetu, atsisakyti masinių religinių apeigų dalyvaujant tikintiesiems fiziškai.

Renginiai. Draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse viešose vietose organizuojami komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai ar kiti tam tikrą laiką trunkantys organizuoti žmonių susibūrimai viešojoje vietoje iš anksto nustatytu laiku. Išskyrus: aukšto meistriškumo sporto varžybas, kai jos vyksta be žiūrovų ir laidotuves, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 10 asmenų.

Viešojo maitinimo įstaigos. Maistas tik išsinešimui.

Parduotuvės ir vaistinės. Maisto parduotuvės ir vaistinės veikia įprastu režimu, kitų poreikių parduotuvės griežtai riboja pirkėjų srautus. Parduotuvės, vaistinės gali tęsti darbą, užtikrindamos 10 kv. metrų plotą vienam pirkėjui.

Grožio paslaugos. Kirpyklos, grožio, tatuiruočių salonai gali tęsti darbą, jei laikomasi higienos reikalavimų. Privalomos kaukės, išankstinė registracija. Masažai. Masažo kabinetai stabdo darbą, išskyrus medicinos procedūras; privalomos kaukės.

Sporto klubai ir kontaktiniai užsiėmimai. Sporto, kūno kultūros klubai, baseinai, SPA uždaromi. Šokių, kiti kontaktiniai, dainavimo užsiėmimai draudžiami. Galima rengti tik individualias treniruotes lauke, laikantis 2 m atstumo. Išlieka leidimas sportuoti individualiai dviese arba su šeimos nariais.

Viešbučiai. Viešbučiuose ar kitose apgyvendinimo vietose neleidžiama viename kambaryje apgyvendinti daugiau kaip 2 asmenų, bendro naudojimo patalpose visi turi dėvėti kaukes.

LR inf.