Mažoji mergaitė Mašenka ir propagandos slėpiniai

Autorius: Rokiškis Rabinovičius Šaltinis: http://rokiskis.popo.lt/2015/0... 2015-09-07 09:33:42, skaitė 3606, komentavo 0

Mažoji mergaitė Mašenka ir propagandos slėpiniai

Ponai ir ponios, žinote tą filmuką „Mažoji mergaitė Mašenka“? Nagi tą patį apie tokią Mašenką, kuriai gal vos keletas metų ir kuri gyvena su kažkokiais rusiškais lokiais?

Su ta Mašenka visokius debiloidinius paveiksliukus feisbukuose skleidžia labiausiai suskystėjusias smegenis turinčios moteriškės. Ir tie paveiksliukai būna iš serijos „šiandien vyras ruošia valgyt, nes jis neturi ką veikti, kadangi man mėnesinės, o aš žiūriu televizorių, tai tegul pasikankina„. Maždaug panašaus lygio silpnaprotiškos išmintys visokios.

Gana tipiško lygio vietinės gamybos išminties perlas. Kelių metų amžiaus personažas moko gyvenimo. Išties negalvokit, kad tai taip durna - būtent tai ir yra požymis, į kokią realiai publiką visas tas multikas orientuotas. Taip, ne tiek į vaikus, kiek į dešimtis tūkstančių labiausiai nupušusių moteriškių.
Gana tipiško lygio vietinės gamybos išminties perlas. Kelių metų amžiaus personažas moko gyvenimo. Išties negalvokit, kad tai taip durna, kad dėl to nereikia kreipti dėmesio – būtent tai ir yra požymis, į kokią realiai publiką visas tas multikas orientuotas. Taip, multikas yra orientuotas ne tiek į vaikus, kiek į dešimtis tūkstančių labiausiai nupušusių moteriškių.

Na, čia šiaip niekai. Problema yra kita – už šito šlamšto slepiasi propaganda. O propaganda, jei nekrypsim į visokius gilius kapstymus, yra labai paprastas dalykas – paimi ką papuola, per tam tikrus ženklus (simbolius) susieji ją su savo diskursu, tada supozicionuoji teigiamai tai, ką nori, o tada atitinkamai ir susipozicionuoja ir recipientas. Na, aš rašiau apie tuos propagandos metodus šį bei tą. Ale paprasčiau pažiūrėkim.

Na, tarkim, turime kokį Kremlių su visu jo NKVD/KGB ir taip toliau. Ir turime trenktas supermamas kokias nors, iš pačių kvailiausiųjų. Tai ir padarom – imam ir prikuriam visokių joms skirtų mielų vaikiškai atrodančių fufeliukų, susiejam juos su KGB ir NKVD taip, kad kuo ilgiau į akis nekristų, bet tarpais vis per kur nors pakapsėtų, o tos supermamos taip ir refreiminasi po truputėlį, pačios to nei nepastebėdamos. Tiesiog taip, kaip pagal NLP. O kur skubėt, jei keletą metų galima kapsėt į galvas?

Vat čia kadras iš paties animacinio filmuko. Nesusivokiantiems paaiškinu visą simbolių esmę: ant mažosios mergaitės Mašenkos galvos yra kariška kepurė (furažkė), kuri kaip ir tokia, kaip čia pasakius. NKVD karininko furažkė. Lokio furažkė. Vat jums ir kontekstas - mažoji mergaitė Mašenka gyvena Rusiją simbolizuojančio NKVD lokio namuose. Ir tas lokys ja rūpinasi.
Vat čia kadras iš paties animacinio filmuko. Nesusivokiantiems paaiškinu visą simbolių esmę: ant mažosios mergaitės Mašenkos galvos yra kariška kepurė (furažkė), kuri kaip ir tokia, kaip čia pasakius. NKVD karininko furažkė. Lokio, pas kurį ta mergaitė gyvena, furažkė. Vat jums ir kontekstas – mažoji mergaitė Mašenka gyvena Rusiją simbolizuojančio NKVD lokio namuose. Ir tas lokys ja rūpinasi, yra labai geras.

Žodžiu, pagavot mintį. Aš nieko jums nepasakosiu, aš tik pasakysiu, kad lygis čia yra kardinaliai geresnis. Sovietmečiu komunistai visokius berniukus kibaldžiukus kūrė, kurie buvo tokie grubiai buki ir taip ryškiai ideologizuoti, kad imunitetas išsivystydavo visiems savaime. O dabar žymiai aukštesnis lygis. Keliais laipsniais aukštesnis.

Vat primeskit, kaip kokia nors nupušusi višta emocijomis susitapatina su ta mažąja mergaite Mašenka, o tada jau ima žiūrėti į Rusiją simbolizuojantį lokį, kaip į globėją ir gelbėtoją. Ai, ir dar tas lokys iš NKVD. Tap, gerasis lokys iš NKVD, o Putinas – iš KGB.

Taigi, kontekstą turim, emocinį pagrindą turim, personažai kaip ir aiškūs, realus targetas (moteriškės visokios) – irgi labai aiškus. Ir dar per seksualinius dalykus užkabinama su visokiais ten niuansėliais. Efektinga ir paprasta.

Taigi, darykitės išvadas, ponai ir ponios. Ne tokie jau nekalti kai kurie nekaltai atrodantys dalykai, kai juos panagrinėji.

---
LDiena.lt: neneigdamas gerbiamo autoriaus noro apginti Tėvynę nuo PUOLANČIO RUSO kruvinos propagandos, turiu pastebėti, kad video įrodymuose pateikta Mašos kepurė - ne kruvinų NKVDistų, o kruvinų pasieniečių. Skaitytojams maloniai siūlau pasižiūrėti visą "Mašos ir lokio" seriją pavadinimu "Siena uždaryta" ir patiems įsitikinti PUOLANČIO RUSO kruvinais kėslais nukreiptais į jautrias lietuviškas smegenis: