Orbanas: Sorošas yra vienas iš labiausiai korumpuotų žmonių pasaulyje. Jis grasina Vengrijai ir Lenkijai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-11-22 23:33:00, skaitė 43982, komentavo 2

Orbanas: Sorošas yra vienas iš labiausiai korumpuotų žmonių pasaulyje. Jis grasina Vengrijai ir Lenkijai

Penktadieninėje „Kossuth Rádió“ laidoje „Penktadienį“ Vengrijos premjeras Orbanas klausytojams papasakojo apie Sorošo antpuolį prieš Vengriją ir Lenkiją, pasipriešinusias masinei migracijai, Vengrijos veto ES biudžetui, masinį COVID-19 testavimą, judėjimo suvaržymus ir vakcinos tiekimus (1, 2, 3).

„Labiausiai korumpuotas žmogus pasaulio politikoje, Džordžas Sorošas, moka daugeliui politikų, jų skaičiuje tiems, kurie dabar nori šantažuoti Vengriją ir Lenkiją“, - pasakė Orbanas ir nurodė, kad „nėra nieko neįprato tame, kad galima be sąžinės platinti melą apie Vengriją, bet Sorošo pareiškimas apie tai, kad kai kuriose Vengrijos kaimo gyvenvietėse nėra slapto balsavimo, „išeina iš visų rėmų“.

Straipsnyje „Europa turi pasipriešinti Vengrijai ir Lenkijai“ portale „Project Syndicate, kurį finansuoja Sorošo fondas, Sorošas rašė „Orbanas beveik pilnai kontroliuoja kaimo vietovę, kur gyvena dauguma gyventojų. Jis kontroliuoja informaciją, kurią jie gauna, ir balsavimas daugumoje kaimų nėra slaptas. Opozicija praktiškai niekaip negali laimėti“.

Vengrija ir Lenkija sulaukė pasaulio pinigų šeimininkų antpuolio po sprendimo vetuoti septynių metų ES biudžetą, kuriame skelbiamas „teisės viršenybės principas“, kuris, Lenkijos teisingumo ministro Zbigniew Ziobro nuomone, sukeltų Lenkijos „politinį ir institucionalizuotą pavergimą“.

Kalbėdamas apie ES vadovų on-line ES susitikimą, Orbanas pasakė, " kalba eina ne apie tai, kad Sąjunga nori duoti pinigus labiau neturtingoms valstybėms-narėms, o apie 30-metį kreditą bendrais pagrindais. Jeigu viena šalis grius, kitos šalys turės išmokėti jos skolą. Vengrija gali gauti pinigų ir be sąjungos, nes ji kreditabili nepriklausomai nuo Briuselio“.

Viktoras Orbanas pasakė, kad Sorošas moka kai kuriems politikams. Jo įtaka didesnė negu Briuselio biurokratų, kurie šantažuoja, grasina Vengrijai. Viktoras Orbanas tvirtino, kad debatai ES neturi jokio ryšio su pinigais. Vengrija stabili šalis, ji be ES fali tarptautinėse rinkose paimti kreditą.

Šaltiniai: