Pirmieji europiečiai bėga iš JAV aljanso: Sirijos klausimas gali būti sprendžiamas tik su Rusija

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/pirmieji-eu... 2015-09-11 10:41:31, skaitė 4308, komentavo 0

Pirmieji europiečiai bėga iš JAV aljanso: Sirijos klausimas gali būti sprendžiamas tik su Rusija

JAV politika Sirijoje pradeda byrėti: Austrija ir Ispana palaiko prezidento Assado ir Rusijos sąjungą. JAV vyriausybė faktiškai siekė nuversti Assadą.


Amerikiečių lėktuvas F-22A karo veiksmuose Sirijoje

Dėl pabėgėlių krizės Europoje, Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas priima Ispanijos ir Austrijos partnerystę kovoje su Islamo Valstybės (ISIL) ekstremistų milicija.

„Privalome turėti bendrą požiūrį“, – antradienį sakė Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastian Kurz Teherane. ” Be Irano ir Rusijos palaikymo neišsiversime, reikia pragmatiškai žvelgti į kai kuriuos sprendimus kovoje su terorozmu ir kaip tik toks sprendimas yra Assado dalyvavimas”

Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia Margallo jau pirmadienį pradeda derybas su Assadu dėl karo užbaigimo.

Po Sirijos pilietinio karo 2011 m protrūkio, visos Vakarų valstybės iš pradžių sutiko, kad Sirijos ateitis įmanoma su sąlyga, jei prezidentu nebus Assadas. Po karinių ISIL laimėjimų ir prasidėjus pabėgėlių antplūdžiui, daugelis vyriausybių persigalvojo.

„Tas nereiškia, kad Assado režimo nusikaltimai bus pamiršti“,– sakė Austrijos užsienio reikalų ministrė per vizitą į Iraną. „Kovojant su ISIL, Assadas ir Vakarai turi stovėti vienoje barikadų pusėje. Tačiau toks bendradarbiavimas nereiškia,kad bus pakeisti ilgalaikiai sprendimai dėl pilietinio karo Sirijoje“.

Prancūzija įspėjo, kad prisidengę pabėgėliais, į Europą bėga ISIL žmonės. “Jei visi šie pabėgėliai atvyks į Europą – tuomet ISIL žaidimą jau laimėjo”, sakė užsienio reikalų ministras Laurent Fabius interviu radijui. Be to, Prancūzijos prezidentas Hollandas sakė:

“Jeigu priimsime pabėgėlius, užuot padėję šalims, iš kurių jie bėga ir jei mes nepadidinsime paramos pabėgėlių stovykloms kaimyninėse šalyse, ten bus ne tik tragedijų, pabėgėliai masiškai kraustysis į Europą “.

Hollandas paskelbė oro antskrydžius prieš ISIL Sirijoje pirmadienį. Britų gynybos sekretorius Michaelas Fallon Londone sakė, kad reikia ir toliauprieš ISIL kovotojus naudoti bepiločius lėktuvus dronus, nes ekstremistai norėjo pradėti atakas Didžiojoje Britanijoje.

Remiantis duomenimis iš JAV vyriausybės, yra požymių, kad Rusija kišasi į karinį konfliktą Sirijoje. Tačiau JAV nori išvengti stipresnio Rusijos vaidmens konflikte.

Izraelyje Amos Gilado, gynybos ministro Moshe Yaalon patarėjas, vienoje saugumo konferencijoje pasakė:. „Vakarai, o iš tikrųjų Rusija ir visas pasaulis bando susivienyti kovoje prieš ISIL“. Kaip „Reuters “sakė Gilado, kalbėti apie karinį Rusijos dalyvavimą dar per anksti.

Vertė Kazimieras Juraitis

Straipsnis originalo kalba: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/08/erste-europaeer-brechen-aus-us-allianz-aus-loesung-in-syrien-nur-mit-russland/

Šauksmas